Vés al contingut

Society of Malawi, Historical and Scientific

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSociety of Malawi, Historical and Scientific
(en) Nyasaland Society
(en) Society of Malawi, Historical and Scientific Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipussocietat científica Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1946

La Society of Malawi, Historical and Scientific, també anomenada The Society of Malawi (Historical and Scientific),[1] (català: Societat de Malawi, Històrica i Científica) és una organització sense ànim de lucre establerta el 1946, com la Societat Nyasaland.[2] Va canviar el seu nom després que Malawi obtingués la independència el 1964. La societat té com a objectiu promoure l'interès per qüestions literàries, històriques i científiques, descobrir i registrar fets i informació sobre Malawi. També adquireix llibres relacionats amb Malawi.[3] El patró de la biblioteca sempre ha estat el president de Malawi, que des del 2014 és Arthur Peter Mutharika.

Programes[modifica]

Mandala Manager's House, Malawi's oldest building
Mandala Manager's House, l'edifici més antic de Malawi

La societat publica una revista dos cops a l'any. La revista, anomenada The Society of Malawi Journal des de 1965, i abans The Nyasaland Journal, està editada per David Stuart-Mogg. Stuart-Mogg és un historiador aficionat i membre de la Royal Geographical Society.[4]

També té una biblioteca de referència i arxius ubicats a l'històric Mandala House, l'edifici més antic de Malawi a Blantyre, construït el 1882. La biblioteca està oberta tant al públic com als socis.

Museu del Transport[modifica]

Locomotora número 9 a Limbe, maig de 1924

La societat també gestiona un museu del transport, situat al Centre del Patrimoni a Limbe en un terreny cedit pels Ferrocarrils de Malawi amb la condició que la història del transport a Malawi es preservi pel que fa al paper dels ferrocarrils en l'obertura de Nyasaland, un país sense litoral, al mar.[5] Les exposicions al museu cobreixen el període de 1867 a 1996 i inclouen fotografies, artefactes i altres articles d'interès.

Referències[modifica]

  1. Nyasaland Journal (en anglès). Nyasaland Society., 1964, p. 73. 
  2. Walraet, Marcel. Les études africaines dans le monde: hier, aujourd'hui, demain (en francès). Centre de documentation économique et sociale africaine, 1972, p. 46. 
  3. «Society of Malawi, Historical and Scientific - Home». [Consulta: 17 December 2014].
  4. «David Stuart-Mogg». [Consulta: 17 December 2014].
  5. «Society of Malawi – Transport Museum». [Consulta: 17 December 2014].