Solarització

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La solarització és la desinfecció del sòl amb la calor de l'energia solar. Aquesta tècnica de desinfecció es fa servir en hivernacles i planters, pel control de nombroses malalties del sòl i de nematodes. També és prou eficaç pel control de vegetació espontània. Aquesta tècnica s'aplica en els mesos de calor més intensa. Es cobreix la terra amb una làmina de polietilè transparent; en terra ha d'estar pla i permeable; s'ha de regar bé abans de posar la làmina.

A diferència d'altres desinfectants químics molt agressius i contaminants amb l'entorn natural, la solarització és una feina neta i prou selectiva, ja que acaba amb els patògens indesitjables, alhora que respecta la fauna microbiòtica, beneficiosa pels cultius. Com a desavantatge hi ha el llarg de període de no aprofitament d'aquell tros que s'està tractant.[1]

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte II (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.245. DL M-50.522-2002. ISBN 84-8332-391-5 [Consulta: 8 desembre 2014].