Biblioteca diocesana de Tunis

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 23:22, 20 feb 2017 amb l'última edició de Kippelboy (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Biblioteca diocesana de Tunis
Imatge
Nom en la llengua original(ar) المكتبة الأسقفية بتونس Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusDiocesan library (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Construcció2001 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTunis (Tunísia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 36° 47′ 55″ N, 10° 10′ 23″ E / 36.798651°N,10.17308°E / 36.798651; 10.17308
Facebook: BiblioDio Modifica el valor a Wikidata

La Biblioteca diocésaine de Tunis o Biblioteca de les ciències religioses de Tunis és una biblioteca ubicada a Tunis. Depenent de l'arxidiòcesi de Tunis i és especialitzada en la ciència de les religions, amb l'objectiu de facilitar el diàleg entre religions i cultures.

Localització

Es troba ubicada al carrer Sidi Saber, al centre de la médina de Tunis, ocupant els baixos de l'antiga escola privada catòlic Sant-Joseph de les Germanes de Sant Josep de l'Aparició.[1]

Històric

Després de la clausura de l'escola de les Germanes l'any 1999[2], l'arquebisbe de Tunis, Fouad Twal confia al pare Francisco Donayre de la societat dels Pares blancs el projecte d'una biblioteca de les ciències religioses que, després d'un període de restauració de la finca, va obrir les seves portes el gener de 2001. La seva configuració actual data de 2003[3].

Fons

Pàgina de gran títol del Guia del museu Alaoui publicat per Alfred Merlin en 1915

La biblioteca diocesana de Tunis conserva més de 50.000 volums tractant de cultura tunissina, de ciències humanes però sobretot de ciències religioses, des de l'Antiguitat als nostres dies.

El fons inicial incloïa els llibres de l'antic gran seminari de Tunis (tancat l'any 1964 i cedit a l'Estat per esdevenir l'Escola nacional d'administració) i de l'herència de la biblioteca privada d'un sacerdot que va ensenyar durant molt de temps a Tunis, l'abat Jean-Marie Guillemaud.[4][5] La biblioteca continua ampliant els seus fons, especialitzant-se en ciències religioses.

El fons és multilingüe: s'hi troben llibres i documents en àrab així com en diverses llengües modernes europees on en llengües clàssiques (grec, llatí i hébreu), en relació amb principalment les grans religions monoteistes (cristianisme, islam i judaisme) però també les religions tradicionals africanes i les religions orientals.

La literatura clàssica francesa hi és igualment disponible.

Referències

  1. {{{títol}}}. 
  2. Error en el títol o la url.«».
  3. «Bibliothèque diocésaine de Tunis». [Consulta: 6 gener 2017].
  4. François Dornier, Plantilla:Opcit, p. 603
  5. Error en el títol o la url.«».