Spectroreta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuSpectroreta Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseInsecta
OrdreLepidoptera
FamíliaDrepanidae
GènereSpectroreta Modifica el valor a Wikidata
Warren, 1903

Spectroreta és un gènere monotípic de papallones nocturnes de la subfamília Drepaninae creada per Warren el 1903.[1] La seva única espècie, Spectroreta hyalodisca, va ser descrita per George Hampson el 1896.[2][3]

Es troba a Sri Lanka, l'Himàlaia nord-oriental, Xina (Zhejiang, Fujian, Jiangxi, Guangdong, Guangxi), Birmània,[4] Península de Malaca, i a Sumatra, Borneo i les illes Kai.

L'envergadura alar és d'uns 34 mm. Les anteriors són de color marró vermell, variades amb el color groc marró a la zona apical i un gran pegat irregular hialí de color groc dins i per sota del final de la cèl·lula del disc, que es desemboca en un punt entre les venes 4 i 5 i amb una petita taca a la seva vora interior. Hi ha una línia submarginal fosca i obliqua de l'àpex, així com algunes taques grogues al marge i alguna sufusió negra prop de l'angle. Els posteriors són castanyes, amb variacions lleugeres de color groc-marró. Hi ha una línia fosca medial amb un ocel negre amb tons grocs més enllà del centre i hi ha una mica de groc al marge de l'angle.[5]

Espècies antigues[modifica]

Referències[modifica]

  1. Beccaloni, G.; Scoble, M.; Kitching, I.; Simonsen, T.; et al. «Spectroreta» (en anglès). The Global Lepidoptera Names Index. Natural History Museum, 2003.
  2. Beccaloni, G.; Scoble, M.; Kitching, I.; Simonsen, T.; et al. «Spectroreta hyalodisca» (en anglès). The Global Lepidoptera Names Index. Natural History Museum, 2003.
  3. Savela, Markku. «Spectroreta hyalodisca (Hampson, 1896)». [Consulta: 18 novembre 2018].
  4. Song, W.-H.; D.-Y. Xue & H.-X. Han, 2012: Revision of Chinese Oretinae (Lepidoptera, Drepanidae). Zootaxa 3445: 1-36.
  5. Hampson, G. F.. The Fauna of British India, Including Ceylon and Burma: Moths Volume IV. Taylor and Francis, 1896, p. 479.