Supremus Núm. 58. Groc i negre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'obra artísticaSupremus Núm. 58. Groc i negre
Tipuspintura Modifica el valor a Wikidata
CreadorKazimir Malèvitx
Creació1916
Mètode de fabricacióPintura a l'oli
Movimentsuprematisme
Mida79,5 (Alçada) × 70,5 (Amplada) cm
Localització
Col·leccióMuseu Rus, Sant Petersburg
Catalogació
Número d'inventariЖБ-1687 Modifica el valor a Wikidata

Supremus Núm. 58. Groc i negre (també anomenat Suprematisme. Supremus Núm. 58. Groc i negre) és un quadre d'estil suprematista pintat pel pintor rus nascut a Kíev Kazimir Malèvitx el 1916.[1]

Descripció[modifica]

El quadre consisteix en una composició suprematista en què les formes geomètriques (majoritàriament rectangles allargats) tenen el principal protagonisme. Sobre un fons color blanc pergamí, es troba una figura arrodonida de color gris clar, que serveix com a fons als rectangles, negres i grocs majoritàtiament, però també blancs i algun blau. El fet d'utilitzar aquest fons gris és propi de l'obra de Malèvitx.[2] Els rectangles són diferents entre ells i estan disposats irregularment i amb una certa inclinació al llarg del llenç. Aquesta característica la podem trobar també en altres obres del mateix autor com Pintura suprematista. Vuit rectangles rojos o Composició suprematista.

Referències[modifica]

  1. «Suprematism (Supremus No.58. Yellow and Black)» (en anglès). painting Mania. [Consulta: 8 juny 2015].
  2. «1916 Малевич К.С. "Супрематизм. (Supremus №58, желтое и черное)."» (en rus). kazimirmalevich.ru. [Consulta: 8 juny 2015].