Túnel de l'Escalda occidental

Infotaula de geografia físicaTúnel de l'Escalda occidental
Imatge
TipusAutopista de peatge i túnel de carretera Modifica el valor a Wikidata
Part deN62 road (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaBorsele (Països Baixos) i Terneuzen (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
Map
 51° 22′ 09″ N, 3° 47′ 54″ E / 51.3692°N,3.7982°E / 51.3692; 3.7982
Dades i xifres
TravessaWesterschelde Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwesterscheldetunnel.nl… Modifica el valor a Wikidata

El túnel de l'Escalda occidental (Westerscheldetunnel) és un túnel de 6,6 quilòmetres construït sota l'Escalda Occidental entre Ellewoutsdijk i Terneuzen, que uneix l'antiga illa de Walcheren amb Flandes Zelandès. És el més llarg dels Països Baixos per a trànsit de vehicles. El túnel fou obert el 14 de març del 2003.

Consta de dos conductes, un per sentit, amb dos carrils cada un. Fou construït amb dues tuneladores diferents (una per conducte).

És un túnel de peatge (que cal pagar a Borssele independentment del trajecte realitzat), cosa poc freqüent a les carreteres neerlandeses, on la majoria d'autopistes (i grans infraestructures viàries) són gratuïtes. El túnel és explotat per l'empresa NV Westerscheldetunnel participada en un 95,4% pel Ministeri del Trànsit i les Aigües (en representació de l'estat neerlandès) i en un 4,6% per la província de Zelanda.

No és permès l'ús del túnel a ciclistes i vianants. Aquests cal que agafin l'autobús de Connexxion que creua el túnel o bé emprar els antics serveis de ferri des de Breskens (Flandes Zelandès) a Vlissingen.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Túnel de l'Escalda occidental