Tallacaps articulat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Talla-caps articulat)
Tallacaps compost (cap al 1930)

El tallacaps articulat, tallacaps compost o tallacaps de palanca és una versió especial d'alicates que s'assembla en la forma i en la funció a unes tenalles. No obstant això, gràcies a un mecanisme de palanca composta incorporat, aporta molta més força al punt de tall, per tant, és adequat per poder tallar cables, claus o cargols gruixuts.[1]

Les seves característiques principals són:[2]

  • Posseeix una estructura de tenalla per a produir un tall, amb unes vores afilades que serveixen per tallar filferros i altri.
  • A través d'una estructura de palanca i un mecanisme de doble palanca amb relació adequada permeten fer una gran força sobre peces amb les superfícies de tall endurides.

El mestre serraller Wilhelm Hückinghaus de Remscheid va registrar la seva invenció Hebelvornschneider el 1892 com a Model d'utilitat.[3] La norma DIN ISO 5748 especifica les dimensions i els valors de test.

Referències[modifica]

  1. La tarea del instructor de taller: normas para la administración de la enseñanza, evaluación del trabajo escolar y organización de los talleres. República de Venezuela, Ministerio de Educación, Dirección de Educación Artesanal, Industrial y Comercial, Departamento Técnico, 1960. 
  2. La tarea del instructor de taller: normas para la administración de la enseñanza, evaluación del trabajo escolar y organización de los talleres. República de Venezuela, Ministerio de Educación, Dirección de Educación Artesanal, Industrial y Comercial, Departamento Técnico, 1960. 
  3. «Informació de l'inventor». Arxivat de l'original el 2016-12-22. [Consulta: 28 setembre 2019].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]