Telèfon públic

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Telèfon públic en els Estats Units

Un telèfon públic és un telèfon que funciona introduint monedes, targetes telefòniques o targetes de crèdit. Normalment el preu de la trucada és més car que el fix de casa però més barat del telèfon mòbil. Quan es diu des d'una cabina apareix un número de telèfon normal de 9 xifrar el telèfon del receptor de la trucada. No obstant això, no sempre es pot tornar la crida a la cabina, ja que no totes permeten rebre trucades. En els pobles petits força incomunicats, és més habitual que la telèfons públics puguin rebre trucades que a les ciutats més grans.

La telefonia pública moneder ha tingut un decaïment, ja que la telefonia mòbil està sent competència en les tarifes i molt més còmode per a l'usuari. Les empreses de Telecomunicacions han d'aconseguir aliances estratègiques amb les empreses de Telefonia Mòbil, per baixar les tarifes a mòbils des de les cabines telefòniques; D'aquesta manera augmentaria de nou, el nombre d'usuaris d'aquest servei.

Aquests equips a diferència de la telefonia convencional (de casa), funcionen amb un sistema anomenat reversió de polaritat.

Enllaços externs[modifica]