Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Viquitrobada 2018

ESPAI DE DISCUSSIÓ SOBRE CRITERIS DE PERMISSIBILITAT

1
Pitxiquin (discussiócontribucions)

Bones. A la viquitrobada es va establir un espai de discussió sobre criteris de permissibilitat dels articles. En general, els editors que hi van assistir, estaven d'acord en que s'havien de repensar els criteris de permissibilitat dels articles, ja que els consideraven massa poc permissius. Aquest tema, segons el que es va dir, era especialment cru respecte als editors novells, ja que es considerava que hi ha una tendència a mossegar-los, cosa que no ajuda a que aquests es quedin a editar a la viquipèdia. Per això, es van plantejar tres principals temes que s'haurien d'obrir a debat a la viquipèdia:

- Que les plantilles de propostes d'esborrament degut a mancances de notabilitat o de referències, canviessin i que formalment fossin menys agressives. Es va pensar que en les mateixes, hi hauria d'haver enllaços a llocs on s'explica com editar (tipus bus turístic) i al sistema de mentors, ja que hi ha pocs editors novells que ho utilitzen. D'aquesta manera, no només rebrien un input negatiu de que se'ls vol esborrar l'article, si no que també se'ls proposaria maneres de que aprenguessin a què es pot editar a la viquipèdia i com.

- També es va proposar el fet de que els articles que algun editor considerés que s'havien d'esborrar, no passessin directament a la presa de decisions d'esborrament, si no que anessin a un lloc determinat que retardés la discussió un temps prudencial per si l'autor o altres editors arreglessin l'article perquè fos admissible, o fins i tot es considerés la possibilitat de fusionar-lo perquè no se'n perdés la informació.

- En general, els editors que estaven en aquesta taula de debat a la viquitrobada, consideraven que els criteris d'admissibilitat eren massa restrictius i que s'havia d'obrir la possibilitat de que es reconsideressin, obrint al debat entre el conjunt dels editors.

Perdoneu si hem deixo alguna cosa, però hi podeu aportar el que cregueu oportú o fins i tot hem podeu corregir si he posat alguna cosa malament. Atentament, Pitxiquin.

Resposta a «ESPAI DE DISCUSSIÓ SOBRE CRITERIS DE PERMISSIBILITAT»