Tema de Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2023/Política sobre l'ús d'intel·ligència artificial al text dels articles

L'ús d'Intel·ligències artificials com a eina de creació de contingut audiovisual

1
Aggamo (discussiócontribucions)

Bona tarda a tothom,

M'agradaria obrir un petit debat sobre l'ús d'intel·ligències artificials com eines de creació audiovisuals per a la Viquipèdia.

Actualment, les IA amb capacitat de creació d'imatges estan creixent a un ritme enorme i exponencial i, com és normal, ja han aparegut algunes aportacions d'aquest estil a la Viquipèdia.

Sense intentar fer mal als autors d'aquestes aportacions, m'agradaria poder comentar aquestes incorporacions com a un punt a tenir en compte per al text final. Crec que s'haurien de limitar.

Si és veritat que estan creixent a un ritme ràpid, no crec que encara tinguin la suficient qualitat per a ser un element de les eines de la Viquipèdia. Com a exemple m'agradaria recalcar aquesta entrada: Sant Roro.

Amb tot el respecte, però, aquesta qualitat és inacceptable. És una imatge que pot produir encara més malentès i aportar una sensació de poca polidesa als articles. També destacar, que aquestes intel·ligències artificials estan usualment entrenades amb imatges i creacions d'artistes sense el seu propi consentiment, com comunitat crec que s'hauria de mostrar respecte cap al gremi d'artistes i restringir-ne l'ús d'aquests recursos.

Resposta a «L'ús d'Intel·ligències artificials com a eina de creació de contingut audiovisual»