Terra Mystica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula jocTerra Mystica
Tipusjoc de tauler Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorJens Drögemüller i Helge Ostertag (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PremisDeutscher Spiele Preis, MinD-Spielepreis i Connoisseur Game of the Year – Recommendation List (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerefantasia Modifica el valor a Wikidata
Més informació
BoardGameGeek120677 Modifica el valor a Wikidata

Terra Mystica és un joc de tauler guanyador del Deutscher Spiele Preis[1] i el Premi Internacional de Jugadors en 2013. L'objectiu és expandir els dominis de la facció escollida, cadascuna amb habilitats diferents, sobre un tauler de diferents terrenys i sumar punts amb les cartes de bonificació associades a la construcció d'edificis. Al seu torn, cada jugador ha d'intentar terraformar el tauler per obtenir més caselles del seu terreny base i a sobre edificar ciutats com més connectades millor per assolir la victòria mentre s'impedeix al rival construir.

Per poder realitzar accions es necessiten punts de poder que es guanyen fent rotar uns cubs entre bols. Aquests sistema d'assignar punts d'acció és un dels més valorats del joc i ha estat replicat per altres títols. Terra Mystica compta amb expansions, oficials i creades pels fans, que inclouen nous terrenys, més faccions i fitxes d'habilitats extres.

Des de fa diversos anys és entre els 25 millors del rànquing de la plataforma Board Game Geek.[2]

Referències[modifica]

  1. Jolin, Dan. «The 30 Best Board Games To Play Right Now». Empire. [Consulta: 18 octubre 2021].
  2. «BoardGameGeek» (en anglès americà). [Consulta: 3 gener 2023].