Testigo para un crimen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTestigo para un crimen
Fitxa
DireccióEmilio Vieyra Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióAbel Santa Cruz Modifica el valor a Wikidata
MúsicaVíctor Miguel Buchino Modifica el valor a Wikidata
FotografiaAníbal González Paz Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeOscar Esparza
Dades i xifres
País d'origenArgentina Modifica el valor a Wikidata
Estrena1963 Modifica el valor a Wikidata
Durada86 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal i drama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0057571 Filmaffinity: 877790 Letterboxd: violated-love Allmovie: v115624 TCM: 563329 AFI: 20033 TMDB.org: 436437 Modifica el valor a Wikidata

Testigo para un crimen és una pel·lícula argentina de 1963 dirigida per Emilio Vieyra. Va ser la primera de dues col·laboracions entre aquest director i l'actriu Libertad Leblanc (la segona seria María M., a l'any següent). Es tracta d'un thriller policial. Jorge Mobaied va ser assistent de direcció.[1]

Filmada en blanc i negre, va ser estrenada a l'Argentina el 18 de setembre de 1963.[2]

Sinopsi[modifica]

Mauricio Peña (José María Langlais), un home adinerat, arriba a Buenos Aires per a venjar la mort del seu jove germà Raúl (Alfonso de Grazia). Trava relació amb una suggestiva rossa sobrenomenada Blondie (Llibertat Leblanc), cantant d'un club nocturn regenteado per Otero (Carlos Carella), un cap mafiós.

Després de guanyar-se la confiança d'Otero, simulant estar disposat a finançar una operació d'assalt, Mauricio porta Blondie al seu apartament. Després de fer l'amor, interroga a la noia sobre les activitats d'Otero. Sense saber que l'estan usant com a informant, Blondie proveeix informació a Mauricio, informació que porta a aquest a creure que l'assassí que cerca és un gàngster anomenat Ricci (Amadeo Novoa).

No obstant això, Maurici no arriba a executar el seu pla de venjança contra Ricci. En un intent de violar a Blondie, Ricci és ultimat per un admirador de Blondie anomenat Loco (Mariano Bauzá), un home amb una certa malaptesa mental.

Otero mana als seus sequaços al fet que matin a Mauricio durant l'assalt. Però Mauricio aconsegueix ultimar-los i sortir amb vida.

Comprediendo que Blondie ha actuat com a informant de Mauricio, Otero va al seu apartament i la colpeja salvatgement. Llavors apareix Loco i mata a Otero. Arriba llavors Mauricio, qui és arrestat com a autor de la mort d'Otero, fins que Loco és finalment capturat.

Però Mauricio encara haurà d'esbrinar ―amb l'ajuda de l'inspector Santoni (Eduardo Muñoz)― qui ha assassinat al seu germà Raúl.

Repartiment[modifica]

uriositats[modifica]

Un dels números musicals en el club nocturn és realitzat per Michelle, un famós travestí estatunidenc, contractat especialment per a aquesta seqüència. Va ser la primera aparició d'un travestí en una pel·lícula argentina, una audàcia per a l'època.[3]

Referències[modifica]

  1. Testigo para un crimen a la Fundación Malba
  2. Fitxa a IMDb (Internet Movie DataBase).
  3. Emilio Vieyra, el Precursor, cinefania.com

Enllaços externs[modifica]