The Bishop Murder Case (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Bishop Murder Case
Fitxa
DireccióNick Grindé
Protagonistes
Ajudant de direccióDavid Burton
Director artísticCedric Gibbons
Dissenyador de produccióCedric Gibbons Modifica el valor a Wikidata
GuióLenore J. Coffee
MúsicaWilliam Axt
Dissenyador de soFrank McKenzie
FotografiaRoy Overbaugh
MuntatgeWilliam LeVanway
VestuariHenrietta Frazer
ProductoraMetro-Goldwyn-Mayer
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena3 de gener de 1930
Durada91 minuts
Idioma originalanglès
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enThe Bishop Murder Case Modifica el valor a Wikidata
Gènerepel·lícula basada en una novel·la i cinema de misteri Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0020695 Filmaffinity: 912649 Rottentomatoes: m/the-bishop-murder-case Letterboxd: the-bishop-murder-case Allmovie: v85130 TCM: 48 AFI: 24005 TMDB.org: 61546 Modifica el valor a Wikidata

The Bishop Murder Case és una pel·lícula de misteri en blanc i negre que es va estrenar el 3 de gener de 1930. Va ser dirigida per Nick Grindé i els actors principals van ser Basil Rathbone, Leyla Hyams, Roland Young i Alec B. Francis. És una pel·lícula basada en la novel·la homònima de S.S. Van Dine.[1]

Repartiment[modifica]

Argument[modifica]

Una nota mecanografiada apareix a la bústia del Doctor Bertrand Dillard situada en un pròsper barri de Nova York. La nota diu: «Qui va matar Cock Robin? El Bisbe (The Bishop)». En aquell moment el professor Dillard veu des del balcó el cos del seu jove assistent Robin, alies Cock Robin, mort al jardí travessat per una fletxa. La nota és part d'una rima de mainada. Markham, fiscal del districte, troba tan estrany el cas que demana ajuda al seu amic el detectiu Philo Vance.

Reunits a l'escena del crim hi ha John E. Sprigg, el millor amic de la víctima que jura que trobarà l'assassí, Belle Dillard, neboda del professor i Sigurd “Eric” Arnesson promès de Belle i ajudant del Professor Dillard. Vance interroga els veïns de Dilliard, els germans Drukker i es convenç que han de saber quelcom que callen. La senyora Drukker mor poc després d'una atac de cor i el seu germà Adolph és assassinat mentre està assegut en un banc del parc, en una situació que recorda la rima infantil Humpty Dumpty la qual apareix inclosa en una nova nota de The Bishop. Diferents notes, cadascuna relacionada amb un tema infantil, apareixen signades per aquest personatges que anuncien l'assassinat de diferents persones sospitoses relacionades amb el cas.

Les sospites aviat recauen en Arnesson i Vance dedueix que el sobrenom “The Bishop” no es refereix a un bisbe sinó a l'alfil del joc d'escacs. Una nit, Belle sent com algú pica a màquina al pis de dalt de casa seva però quan va a esbrinar qui hi ha algú la tanca en una habitació. Més tard, quan tots estan cercant Belle, i Arnessen sembla clarament el culpable, Vance desemmascara Dillard com a l'assassí. Ha descobert que Dillard odia Arnessen per l'ombra que li fa com a investigador i perquè li ha robat l'afecte de la seva neboda. Vance descobreix que l'assassí ha abocat verí d'un anell en un vas destinat a l'investigador. En sentir-se descobert Dillard veu el contingut de la copa i mor. Vance fa veure als altres que no ha mort enverinat sinó del shock, ja que ell havia canviat les copes.

Referències[modifica]

  1. «The Bishop Murder Case al Catalog of Feature Films» (en anglès). AFI. [Consulta: 17 febrer 2016].

Enllaços externs[modifica]