The Border Wireless

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Border Wireless

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióWilliam S. Hart Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióWilliam S. Hart i Thomas H. Ince Modifica el valor a Wikidata
GuióC. Gardner Sullivan Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJoseph H. August Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1918 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerewestern i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0008912 Letterboxd: the-border-wireless Allmovie: v85702 AFI: 14846 TMDB.org: 925959 Modifica el valor a Wikidata

The Border Wireless és una pel·lícula muda produïda i dirigida per William S. Hart[1] i protagonitzada pel mateix Hart i per Wanda Hawley.[2] Basada en un relat de Howard E. Morton adaptat per C. Gardner Sullivan, es va estrenar el 8 d'octubre de 1918.[3] És una pel·lícula perduda.[4]

Argument[modifica]

Després de la mort dels seus pares, Steve Ransom es converteix en un fora de la llei, robant a la companyia ferroviària que es va quedar amb el ranxo dels seus pares a Wyoming. A Arizona, rescata a Elsa Miller d'un grup de bandits a prop de la frontera mexicana i s'enamora d'ella. Elsa, telegrafista, està connectada sense saber-ho a una banda d'espies alemanys que operen amb una connexió sense fils per transmetre missatges a Berlín. Quan es declara la guerra, Steve intenta allistar-se, però Herman Brandt, un espia alemany que també estima Elsa, envia una nota al camp d'entrenament on és Steve dient que és un fora de la llei. Mentre s'amaga en un canyó, Steve impedeix que els alemanys enviïn un missatge important a Berlín i destrueix tot el sistema de comunicacions. Decauen els càrrecs contra ell i, quan surt cap als front francès promet a Elsa que tornarà per casar-se amb ella.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Brégent-Heald, Dominique. Borderland Films: American Cinema, Mexico, and Canada During the Progressive Era (en anglès). U of Nebraska Press, 2015-11. ISBN 978-0-8032-7884-4. 
  2. Langman, Larry. A Guide to Silent Westerns (en anglès). Greenwood Publishing Group, 1992, p. 41-42. ISBN 978-0-313-27858-7. 
  3. «Hart in “The Border Wireless”». Moving Picture World, 28-09-1918, pàg. 1902.
  4. «The Border Wireless» (en anglès). Performing Arts Database (Library of Congress USA), 1918. [Consulta: 28 juny 2020].

Enllaços externs[modifica]