Vés al contingut

The Highwayman’s Shoes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Highwayman’s Shoes
The Highwayman's Shoes
Fitxa
DireccióOscar A.C. Lund
Protagonistes
ProductoraEclair American
DistribuïdorUniversal Film Manufacturing Company
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena24 de desembre de 1913
Durada2 bobines
Idioma originalmuda (títols en anglès)

IMDB: tt0286694 Modifica el valor a Wikidata

The Highwayman's Shoes és una pel·lícula muda de l'Eclair American, dirigida per Oscar A.C. Lund i protagonitzada per Alec B. Francis, Barbara Tennant i el mateix O.A.C. Lund, entre altres. La pel·lícula es va estrenar el 24 de desembre de 1913.[1]

Argument[modifica]

En morir la seva dona, Lord Mayor sent una gran ràbia contra el seu segon fill i suborna un vell criat per tal que porti el nen al bosc i l'abandoni. Una vella bruixa recull el nen i se l'endú a casa. El nen portava unes sabatetes i en fer-se gran en porta una d'elles lligada al coll.

Han passat vint anys i en un diari que porta el major Harper hi ha escrit el que va ordenar amb el seu fill. Un dia, el capità de la Guàrdia del Rei insulta al noi i el menysprea perquè no sap qui són els seus pares. Aquesta observació deixa preocupat Jasper que en tornar a casa exigeix conèixer qui són els seus pares. La Guàrdia del Rei però l'ha seguit fins a casa per capturar-lo però ell s'escapa per la teulada, i fent un salt sobre seu cavall fuig. Arriba fins a una pedra que marca la tomba del famós bandit, Dick Mount. Inspirat per la tomba, decideix convertir-se ell també amb un assaltador de camins. Un dia, Jasper es troba amb la filla de Lord Harper i l'obliga a intercanviar-se els cavalls. Mentrestant, Lord Princeton, un veí que ha estat refusat per la filla, aconsegueix el diari de Lord Harper on explica el seu crim.

El temps transcorre i es posa un preu al cap de Jasper. Un dia que aquest va a visitar la seva madrastra està a punt de ser capturat i en escapar es troba el diari, que Princeton ha perdut. Més endavant es troba amb el fill de Priceton al que obliga a intercanviar-se la roba i per culpa d'això els soldats el confonen i el capturen. El seu pare el troba i retreu als soldats la seva estupidesa, i fa alliberar el noi.

Mentrestant, Jasper entra a la casa del seu pare on és sorprès per la filla. Els soldats envolten la casa i en intentar escapar és ferit mortalment. Ella l'amaga en una obertura secreta que hi ha a la llar de foc. En cercar dins la cavitat, la seva mà toca alguna cosa i troba que és la parella de la sabata que li havia donat la vella mare adoptiva anys abans.

La vella bruixa es capturada i portada a palau i mentre l'interroguen, Jasper surt fora del amagatall i cau als seus peus amb la sabata tancada a la mà. Ell esplica la seva història al seu pare i la seva germana que queden dessolats i l'envolten mentre ell exhala el seu darrer sospir.[2]

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Complete record of current films». Motography X, 13, 25-12-1913, pàg. 500.
  2. «The Highwayman's Shoes». The Moving Picture World 18, 12, 20-12-1913, pàg. 1470.