The Jakarta Post

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióThe Jakarta Post
Dades
Tipusdiari Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació25 abril 1983
Governança corporativa
Seu

Lloc webthejakartapost.com Modifica el valor a Wikidata

The Jakarta Post és un diari diari publicat en anglès a Indonèsia. El diari és propietat de PT Bina Media Tenggara i té la seu a la capital del país, Jakarta.

El Jakarta Post va començar com una col·laboració entre quatre mitjans d'Indonèsia a instàncies del llavors ministre d'Informació Ali Murtopo i el polític Jusuf Wanandi. Després de la impressió del primer número el 25 d'abril de 1983, va passar diversos anys amb anuncis mínims i una circulació creixent. Després d'un canvi d'editor en cap el 1991, va començar a adoptar un punt de vista més actiu a favor de la democràcia.[1] El diari va ser un dels pocs diaris indonèsia en llengua anglesa que va sobreviure a la crisi financera asiàtica de 1997 i té una tirada aproximada d'uns 40.000 exemplars.[2]

El Jakarta Post també inclou una edició en línia i un suplement de revista de cap de setmana anomenat J+. El diari s'adreça a estrangers i indonesis. Conegut per ser un camp d'entrenament per a periodistes locals i internacionals, The Jakarta Post ha guanyat diversos premis i ha estat descrit com "el diari líder en anglès d'Indonèsia". The Jakarta Post és membre de Asia News Network.

Referències[modifica]

  1. «Former editor and diplomat Susanto Pudjomartono passes away». The Jakarta Post, 14-01-2015 [Consulta: 25 gener 2015].
  2. Asril, Sabrina «Dewan Pers: Dukungan "The Jakarta Post" untuk Jokowi Lumrah dan Sah». , 07-07-2015 [Consulta: 5 maig 2022].