The London Gazette

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesThe London Gazette

Modifica el valor a Wikidata
Tipusdiari i diari oficial Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaanglès britànic Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici7 novembre 1665 Modifica el valor a Wikidata
Propietat deGovern del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
EstatRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Format de periòdicgran format Modifica el valor a Wikidata
Periodicitat1 dia Modifica el valor a Wikidata
EditorialOffice of Public Sector Information (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN0374-3721 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webthegazette.co.uk Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): TheGazetteUK Modifica el valor a Wikidata

The London Gazette és un dels diaris oficials de registre o butlletins governamentals del govern del Regne Unit, i el més important entre aquests diaris oficials del Regne Unit, en el qual s'han de publicar determinats avisos legals. No és un diari convencional que ofereixi cobertura general de notícies. No té una gran circulació. Altres diaris oficials del govern del Regne Unit són The Edinburgh Gazette i The Belfast Gazette, que, a part de reproduir determinats materials d'interès nacional publicats a The London Gazette, també contenen publicacions específiques d'Escòcia i d'Irlanda del Nord, respectivament. Al seu torn, The London Gazette no només inclou avisos d'interès per a tot el Regne Unit, sinó també aquells relacionats específicament amb entitats o persones d'Anglaterra i Gal·les. Tanmateix, també s'ha de publicar a The London Gazette determinats avisos que només tenen un interès específic per a Escòcia o Irlanda del Nord.[1]

Les Gazettes de Londres, Edimburg i Belfast són publicades per TSO (The Stationery Office) en nom de His Majesty's Stationery Office. Estan subjectes als drets d'autor de la Corona anglesa.

The London Gazette afirma ser el diari anglès més antic que es conserva i el diari més antic de publicació contínua al Regne Unit, després d'haver estat publicat per primera vegada el 7 de novembre de 1665 com a The Oxford Gazette.

Referències[modifica]

  1. «The Gazette: opening up 350 years of UK history». The National Archives, 30-10-2013. Arxivat de l'original el 15 de maig de 2015. [Consulta: 2 maig 2015].