Till I Come Back to You

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTill I Come Back to You

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióCecil B. DeMille Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJesse Louis Lasky Modifica el valor a Wikidata
GuióJeanie Macpherson Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFamous Players-Lasky Corporation Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1918 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut i drama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0009702 Letterboxd: till-i-come-back-to-you Allmovie: v120130 AFI: 15229 TMDB.org: 756752 Modifica el valor a Wikidata

Till I Come Back to You és una pel·lícula muda dirigida per Cecil B. DeMille i protagonitzada per Bryant Washburn i Florence Vidor.[1] Basada en un guió de Jeanie MacPherson,[2] la pel·lícula, una flagrant peça de propaganda bèl·lica,[1] es va estrenar l'1 de setembre de 1918.[2][3]

Argument[modifica]

Yvonne von Krutz, una belga, viu amb el seu marit alemany Karl, amb qui es va veure obligada a casar-se, i el seu germà petit Jacques en una masia al camp belga. A l'inici de la Primera Guerra Mundial, el rei Albert s'atura a la casa durant la seva retirada on troba el petit Jacques jugant a ser soldat. El rei li diu que sigui valent i que esperi "fins que jo retorni". Amb la invasió alemanya de Bèlgica, Karl s'uneix a les forces alemanyes, i Jacques és portat a un orfenat per ser educat com a alemany i on treballarà fabricant municions.

Quan Karl és fet presoner, el capità Strong, un enginyer nord-americà, assumeix la identitat de l'alemany i es presenta a la granja dels von Krutz amb una carta falsificada del marit. Allà descobreix un subministrament subterrani d'explosius prop de la granja. També descobreix que ella no és alemanya i Strong li descobreix la seva verdadera identitat. Mitjançant un túnel, els nord-americans planegen fer explotar els explosius. Per salvar Jacques i un grup de nens de la fàbrica de municions, però, Jefferson els envia a través del túnel fins a les línies americanes, però es s’equivoquen de túnel per lo que Strong es veu obligat a desactivar la mina. Jefferson es veu sotmès a una cort marcial, però el rei Albert de Bèlgica, que s'ha fet amic del petit Jacques, intercedeix en el seu nom. En assabentar-se que Karl ha estat assassinat, Jefferson segueix el seu romanç amb Yvonne.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Birchard, Robert S. Cecil B. DeMille's Hollywood (en anglès). University Press of Kentucky, 2004-06-29, p. 127. ISBN 978-0-8131-2636-4. 
  2. 2,0 2,1 Higashi, Sumiko. Cecil B. DeMille and American Culture: The Silent Era (en anglès). University of California Press, 1994-12-02, p. 207. ISBN 978-0-520-91481-0. 
  3. «Till I Come Back to You – Cecil B. DeMille» (en anglès americà). [Consulta: 25 febrer 2023].

Enllaços externs[modifica]