Tony Hawk's Pro Skater

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Tony Hawk's Pro Skater

Publicació
31 agost 1999 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc esportiu Modifica el valor a Wikidata
PersonatgesTony Hawk, Bob Burnquist, Kareem Campbell, Rune Glifberg, Bucky Lasek, Chad Muska, Andrew Reynolds, Geoff Rowley, Elissa Steamer, Jamie Thomas, Officer Dick (en) Tradueix i Private Carrera (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaNintendo 64, N-Gage, PlayStation, Game Boy Color i Sega Dreamcast Modifica el valor a Wikidata
Modesmultijugador i un jugador Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Neversoft (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
EditorActivision Modifica el valor a Wikidata
Més informació
MobyGamestony-hawks-pro-skater i tony-hawks-pro-skater- Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Tony Hawk's Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Tony Hawk's Pro Skater va ser el primer joc d'una de les majors sagues dels videojocs. Va ser desenvolupat per Neversoft i distribuït en 1999 per Activision.[1] Té diferents escenaris.

Va sortir per a les consoles PlayStation, Nintendo 64, Dreamcast i Game Boy Color.[2] Va haver una reedició per a N-Gage en el 2003. Gràcies a un potent motor gràfic per a la seva època, va assolir ser un referent indiscutible durant anys, donant motiu a una saga bastant prolífica.

Joc[modifica]

Tony Hawk's Pro Skater posa el jugador al control d'un famós patinador i té lloc en una vista en tercera persona amb una càmera fixa. L'objectiu del joc és realitzar trucs i combinacions d'aquests per intentar augmentar la puntuació del jugador. El moviment es pot modificar mitjançant el coixinet directiu, i els olis, les agafades, les voltes i les diapositives s'assignen cadascun a botons individuals. Cada patinador té vuit agafades, vuit tobogans i vuit voltes. El nombre de punts obtinguts d'una seqüència de trucs reeixida depèn de la quantitat de temps passat a l'aire, del grau de rotació i del nombre i varietat de trucs realitzats; com més es realitzi un únic truc en una seqüència, menys punts guanyarà. Quan el jugador aconsegueix fer trucs, augmenta un indicador especial. Quan aquest indicador està ple i parpelleja, el jugador és capaç de realitzar un truc especial que val molts més punts que els trucs normals.[3][4][5] Si el jugador cau (cau del seu monopatí), es perden els punts que s'hagin guanyat amb el combo actual i es buida l'indicador especial.[6]

En aquesta primera versió, els moviments no eren editables, simplement s'assumien les maniobres pròpies de cada skater. Trucs com el double o triple kickflip no podien executar-se d'un només moviment. Per a molts, aquesta primera edició ha estat de les més jugables, ja que amb el desenvolupament de les consoles i la seva consegüent velocitat de joc, provoca que les maniobres siguin inapreciables, una mica que no ocorria amb el Tony Hawk 1. La temàtica del joc és senzilla però extremadament additiva, d'una banda es pot optar per la manera Arcade o millor aquest "Carrera", on anirem avançant pels diferents escenaris segons s'emplenin els objectius proposats en cada nivell. D'altra banda, es pot jugar en manera lliure, on vem deixar que la imaginació o la tècnica deixi dur al jugador a realitzar nous trucs o perfeccionar-los.[cal citació]

Referències[modifica]

  1. «Tony Hawk on how his games changed skateboarding». The Verge. Vox Media, September 10, 2019. Arxivat de l'original el September 22, 2019. [Consulta: September 19, 2019].
  2. Matt Casamassina. «Reviewed on N64 - Tony Hawk's Pro Skater»..
  3. Pardi, Daniel. «Tony HawkPlantilla:'s Pro Skater Strategy Guide - Walkthrough». IGNguides, 2000. Arxivat de l'original el 2009-11-24. [Consulta: April 18, 2018].
  4. Pardi, Daniel. «Tony Hawk's Pro Skater Strategy Guide - Tricks». IGNguides, 2000. Arxivat de l'original el 2009-11-24. [Consulta: April 18, 2018].
  5. Pardi, Daniel. «Tony Hawk's Pro Skater Strategy Guide - Points System». IGNguides, 2000. Arxivat de l'original el 2009-11-24. [Consulta: April 18, 2018].
  6. Leeper, Justin. «Tony Hawk's Pro Skater». GameSpy. IGN, June 18, 2004. Arxivat de l'original el April 27, 2014. [Consulta: April 27, 2014].