Transmissió en paral·lel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Transmissió de dades en sèrie i en paral·lel de 01001011 2 . La seqüència de bits estàndard és el primer bit menys significatiu (D 0 a D 7 en ordre creixent).[1] D 0 es rep primer per transmissió en sèrie. Tots els bits es reben simultàniament mitjançant transmissió en paral·lel.
Port paral·lel (femella).

La transmissió en paral·lel consisteix a transmetre informacions sense haver-les tallades prèviament en diversos trossos. S'oposa a les transmissions en sèrie, en les quals les dades que s'han de comunicar han de ser tallades abans de ser enviades, puix que hi ha menys línies de comunicació disponibles que bits necessaris per a transmetre la informació.[2]

Una sèrie de problemes sorgeixen amb la transmissió d'un gran nombre de bits en paral·lel, com diafonia o dessincronització,[3] fet que pot conduir a preferir la comunicació en sèrie.

A la mateixa freqüència, la comunicació en paral·lel té un major rendiment. La comunicació en sèrie compensa aquesta debilitat per una freqüència més elevada.

Exemples de protocols de comunicació en paral·lel[modifica]

Referències[modifica]

  1. Mackenzie, Charles E. Coded Character Sets, History and Development. 1. Addison-Wesley Publishing Company, Inc., 1980, p. 247–253. ISBN 978-0-201-14460-4. LCCN 77-90165. 
  2. Manuel Jiménez Buendía. «Transmisión de bits» (PDF) (en castellà). Univ. Politécnica de Cartagena. Arxivat de l'original el 2004-09-28. [Consulta: 4 juliol 2010].
  3. Alexandre Amédéo, Étude des phénomènes de Réflexions, de Diaphonie et de Stabilité des alimentations sur les cartes à haute densité d'interconnexions : Dissertation doctorale, ENS Cachan, 2010

Enllaços externs[modifica]