Tribuna Demòcrata Progressista

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTribuna Demòcrata Progressista
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticacomunisme Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaFront d'Alliberament Nacional
Creació14 setembre 2001
FundadorAhmad Al-Thawadi (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre deTrobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
JoventutsSocietat Shabeeba de Bahrain
Consell de Representants
3 / 40

Lloc webaltaqadomi.org Modifica el valor a Wikidata

La Tribuna Democràtica Progressista (àrab: جمعية المنبر الديمقراطي التقدمي), sovint denominada al-Minbar, és una organització política de Bahrain impulsada pels exiliats que tornaven de l'organització clandestina Front d'Alliberament Nacional el 2001.[1] Ahmad Al-Thawadi va ser el seu president fundador. Efectivament, al-Minbar va arribar a actuar com a successor directe del FLN.

El partit s'ha oposat a la política sectària i ha buscat representar els electors independentment de les seves creences.[2] També va ser un defensor constant dels drets de la dona i la llibertat d'expressió, la qual cosa significa que els seus parlamentaris sovint es van aliar amb els liberals. Un dels seus tres parlamentaris, Abdulhadi Marhoon, es va exercir com a vicepresident de 2002 a 2006.

Al-Minbar també té una organització juvenil, Societat Shabeeba de Bahrain, que està activa entre els estudiants i treballadors joves amb una xarxa de connexions regionals i internacionals amb altres organitzacions juvenils democràtiques d'esquerra.

Abans de les eleccions de 2006, al-Minbar va llançar el bloc electoral 'Unitat Nacional', que tenia 9 candidats per al Consell de Representants, 5 dels quals eren membres d'al-Minbar. Cap dels seus candidats va resultar triat. En les eleccions de 2018, però, el partit va guanyar dos escons, que aconseguiria mantenir i sumar-ne un més a les eleccions de 2020.[3]

En els darrers anys, ha estat un dels partits més belicosos davant de la normalització de relacions amb l'estat d'Israel, impulsant al Consell la "Iniciativa de Bahrain contra la normalització amb l'enemic sionista".[4]

Referències[modifica]

  1. «Bahrain - Political Parties».
  2. Mahdi, Mazen. «Leftist party seeks to break grip on power by Bahrain's Islamists» (en anglès), 20-05-2010. [Consulta: 8 setembre 2023].
  3. Ebrahim, Hudhaifa. «Bahraini Elections See Highest Turnout Rate Ever, at 72%» (en anglès americà), 27-11-2022. [Consulta: 8 setembre 2023].
  4. «How Will the» (en anglès). [Consulta: 8 setembre 2023].