Tribus reconegudes federalment d'Oregon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
  Terra índia

Aquesta és una llista de tribus reconegudes federalment ameríndies d'Oregon.

Aquestes tribus són reconegudes per la Bureau of Indian Affairs per a alguns propòsits del govern federal. Aquestes agències governamentals i confederacions tribals poden o no correspondre amb les tribus individuals que històricament han viscut a Oregon.

Tribus d'Oregon[modifica]

A partir de 2008, hi havia nou tribus reconegudes federalment a Oregon.[1] S'enumeren aquí pels noms pels quals es fan dir pels governs. El seu nom per la BIA pot ser diferent.

Tribus de Nevada-Oregon[modifica]

Hi ha una tribu reconeguda que viu a la frontera entre Oregon i Nevada

Tribus d'Oregon-Washington[modifica]

La Nació Índia Chinook d'Oregon i Washington és un grup de chinooks que foren reconeguts pel govern dels Estats Units en 2001, però aquest reconeixement fou revocat en 2002.[2]

Tribus no reconegudes[modifica]

Hi ha diverses altres tribus les peticions per al reconeixement federal de les quals han fracassat per diverses raons. Un d'aquests grups són les Tribus Confederades Clatsop-Nehalem d'Oregon, un grup de Clatsop i Tillamook (també coneguts com a Nehalem) que vivien al nord de la costa d'Oregon.

Referències[modifica]

  1. «Federal Register, Volume 73, Number 66 dated April 4, 2008 (73 FR 18553)». Arxivat de l'original el de febrer 13, 2012. [Consulta: de març 23, 2014].
  2. Chinook Nation: Student Packet[Enllaç no actiu], history timeline