Trobada internacional de micromineralogia i sistemàtica mineral

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentTrobada internacional de micromineralogia i sistemàtica mineral
Tipusfira Modifica el valor a Wikidata
Vigència2016 Modifica el valor a Wikidata - 
LocalitzacióCamprodon (Ripollès) Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

La Trobada internacional de micromineralogia i sistemàtica mineral és una cita mineralògica organitzada pel Grup Mineralògic Català i l'Association Française de Microminéralogie que es celebra bianualment a Camprodon.

Es va començar a celebrar l'any 2016, i és una trobada enfocada a promocionar les relacions científiques-culturals entre els ciutadans de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, i posar en manifest la riquesa mineralògica de les zones frontereres de les valls de Camprodon (Ripollès) i les de La Menera (Pirineus Orientals, Occitània). S'organitzen diferents activitats com les d'intercanvi de microminerals i d'iniciació als minerals en general entre els nois i noies.[1] Hi assisteixen aficionats procedents de França, Catalunya, Illes Balears i País Valencià.[2] Es combina amb un concurs fotogràfic sobre la geologia i els paisatges de la Vall de Camprodon, així com d'una visita a la mina de Les Ferreres.[3]

Referències[modifica]

  1. «Primera trobada de mineralogia de Catalunya». Xip TV / Televisió del Ripollès, 18-04-2016 [Consulta: 19 novembre 2017].
  2. «Camprodon tanca una mina perquè s'emporten els minerals». Diari de Girona, 16-04-2016 [Consulta: 19 novembre 2017].
  3. «II Trobada Interpirenaica de Micromineralogia i Sistemàtica Mineral». GMC, 21-05-2017. [Consulta: 19 novembre 2017].