Uiedinenia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaUiedinenia
Imatge

Localització
Map
 77° 29′ N, 82° 30′ E / 77.48°N,82.5°E / 77.48; 82.5
EstatRússia
Kraikrai de Krasnoiarsk Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població0 Modifica el valor a Wikidata (0 hab./km²)
Geografia
Superfície20 km² Modifica el valor a Wikidata
Mesura5,2 (amplada) × 11,5 (longitud) km
Banyat peroceà Àrtic Modifica el valor a Wikidata
Altitud30 m Modifica el valor a Wikidata

Uiedinenia (rus: О́стров Уедине́ния, óstrov Uiedinénia; en noruec: Ensomheden) és una illa situada a la part central del mar de Kara, aproximadament a mig camí entre Nova Terra i la Terra del Nord. Sovint és anomenada illa Einsamkeit, Lonely Island o Solitude Island als mapes anglesos.[1] Pertany al krai de Krasnoiarsk de la Federació Russa.

Geografia[modifica]

L'illa és àrida i gelada durant els mesos d'hivern, però a l'estiu hi creix una mica de vegetació de tundra. Fa 18,5 quilòmetres de llargada i té una superfície de 20 km². En comparació amb altres illes àrtiques és plana i baixa, amb alguns pantans i petits llacs i un llarg cordó litoral a la costa nord-est. El seu punt més alt és de tan sols 30 msnm.[2]

A causa de la seva ubicació extrema al nord, el temps és desolador i sever i el mar que envolta Uedineniya està cobert de gel a l'hivern. Els bancs de gel es troben habitualment fins i tot a l'estiu.

Les masses terrestres més properes són les illes Izvesti TSIK, situades a uns 150 km al sud-sud-est, mentre que la Sibèria continental es troba a uns 280 quilòmetres al sud-sud-est.

Història[modifica]

L'illa va ser descoberta el 26 d'agost de 1878 per l'explorador noruec Edvard Holm Johannesen, que la va anomenar illa Ensomheden —"solitud" en noruec —a causa del seu aspecte desolat i la seva ubicació aïllada a l' Àrtic.[3]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Uiedinenia