Una declaració d'independència del ciberespai

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

«Una declaració d'independència del ciberespai» va ser un document sobre l'aplicabilitat (o no) d'un govern d'Internet en els moments de ràpid creixement lligats a l'aparició de la web. Va ser escrit per John Perry Barlow, fundador de la Electronic Frontier Foundation, i publicat el 8 de febrer de 1996 a Davos, Suïssa, com a resposta a l'aprovació als Estats Units d'Amèrica de la Telecommunications Act.

Contingut[modifica | modifica el codi]

« Governants del món industrialitzat, cansats gegants de carn i acer, vinc del Ciberespai, la nova llar de la ment. En nom del futur, a vosaltres, que sou del passat, us deman que ens deixeu en pau. No sou benvinguts entre nosaltres. No teniu cap autoritat on ens reunim. »
John Perry Barlow

La declaració, en setze paràgrafs curts, rebutja el control d'internet per qualsevol força externa, especialment els Estats Units. Defensa que els Estats Units no tenen el consentiment dels governats per aplicar lleis a internet, i que aquesta queda fora de les fronteres de qualsevol país. És més, internet està desenvolupant el seu propi contracte social per tal de determinar com solucionar els problemes.[1]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Barlow, John Perry. «A Declaration of the Independence of Cyberspace». [Consulta: 22 juliol 2014].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]