Usuària:Arualtra/Doctor Sleep (novel)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreDoctor Sleep
Fitxa
AutorStephen King
LlenguaEnglish
PublicacióUnited States, September 24, 2013
EditorialScribner
FormatPrint (Hardcover)
Dades i xifres
GènereHorror
Nombre de pàgines531
Sèrie
Altres
ISBN978-1-4767-2765-3

Doctor Sleep és una novel·la publicada el 2013 enmarcada en el gènere d'horror fantàstic escrita per l'escriptor americà Stephen King. Es correspon a la sequela de The Shinning escrita el 1977. Aquest llibre va assolir la primera posició a la Llista de Llibres més venuts del diari The New York Times en la categoria combinada de llibre imprès i ebook de ficció,a més de ser de ser premiada a la categoria de ficció de tapa dura.[1] Doctor Sleep el mateix any va guanyar Premi Bram Stoker a la millor novel·la.[2]

La novel·la va ser adaptada a la gran pantalla, sota el mateix nom de Doctor Sleep, amb l'estrena programada pel 8 de novembre de 2019 als Estats Units.

Sinopsis[modifica]

Continuant amb la trama de The Shining, després d'arribar a un acord amb els propietaris de l'Hotel Overlook en Danny Torrance segueix psicològicament traumatitzat al mateix temps que la seva mare Wendy a poc a poc recupera de les lesions. Els enfadats fantasmes del Overlook, incloent la dona de l'habitació 237, encara volen trobar en Danny i finalment consumir el seu poder "brillant". L'antic cuiner de l'Hotel Overlook, Dick Hallorann, ensenya a en Danny a crear caixes-fortes dins la seva ment per contenir tots aquells fantasmes que el persegueixen, incloent en Horace Derwent de l'Hotel.

Com a adult, Danny (que es fa anomenar Dan) adopta la conducta d'alcoholisme i enfadament permanent com feia el seu pare quan ell era un nen. Dan destina alguns anys de la seva vida conduint pels Estats Units d'Amèricaquan sobtadament decideix refer la seva vida, deixant la beguda, a New Hampshire. S'estableix a la petita ciutat de Frazier, treballant primer a una atracció turística on es dedica a conduir una locomotora i posteriorment a una residència per a malalts terminals, al mateix temps que assisteix a les reunions d'Alcoholics Anònims. Durant aquesta nova etàpa les seves habilitat psiquiques reaparèixen, perquè l'alcohol les tenia suprimides, i les utiltiza per donar confort als pacients al moment de la mort; un gat que viu a la residència anomenat Azzie és capaç de percebre quan una persona és a punt de morir i ajuda en Dan a acompanyar-los en el procés. Degut a aquesta habilitat adquireix el sobrenom de "Doctor Sleep" o "Doctor somni".

Referències[modifica]