Vés al contingut

Usuària:Pedraforta/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Mercè Torras Colell - Barcelona (1948) és arquitecta. Va iniciar la seva carrera professional el 1979, creant l’estudi Fabré&Torras Arquitectes Associats[1] (1979) amb el seu company, el també arquitecte Jordi Fabré Carreras. Des d’aleshores, l’arquitectura ha estat el motor principal de la seva activitat creativa, intel·lectual i professional. La filosofia de l’estudi es basa en la relació entre les persones i l’espai on es desenvolupen les seves vides, a partir d’una tasca d’investigació, innovació i renovació constants. Amb l’equip de l’estudi ha projectat i construït edificis amb una forta repercussió en l’àmbit públic: Universitat, Ensenyament, Cultura, Transport i, més darrerament, Justícia, on ha estat autora dels projectes per al Centre Penitenciari Lledoners i Centre Penitenciari Puig de les Basses.

Una mostra de la seva aportació amb perspectiva de gènere als projectes arquitectònics Pensar les presons: una mirada en clau de dona la va exposar el 4 de març de 2019 a la tertúlia de Dones a la Palestra de l’Ateneu Barcelonès[2] de la qual forma part des de 2018.  

D’un temps ençà experimenta una altra de les seves passions: la escriptura de contes. La revista Núvol li ha publicat: Fideus de cabell d’àngel, El pot de vidre i Xineta.[3]

Disposada a experimentar en altres disciplines artístiques, va formar part del repartiment de l’obra de teatre document Que els seus Noms no s’esborrin de la història, estrenada a la Sala Bohigas de l’Ateneu Barcelonès el 28 d’octubre de 2019.

Referències

[modifica]
  1. «Fabré & Torras / Arquitectes». [Consulta: 17 maig 2021].
  2. «Dones a la palestra (dinar-tertúlia)». [Consulta: 4 març 2019].
  3. «Mercè Torras Colell». [Consulta: 17 maig 2021].