Usuària:Ratdecalpesol/proves/Amàlia Lafuente

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Amàlia Lafuente Flo (Barcelona,1952) És doctora en Medicina i Cirugia, Catedràtica de Farmacologia, de la Universitat de Barcelona, i investigadora de l'Institut d' Investigacions Biomèdica IDIBAPS i del CIBER de Malalties Mentals ( CIBERSAM).

Durant 1995 va treballar com a Research Associate a la Universitat de Berkeley, i és col·laboradora estable al grup de Farmacologia de la Universitat Johns Hopkins (School of Public Health) i amb el grup de Psiquiatria Molecular de la Universitat de Nevada (Estats Units).

Ha sigut Investigador Principal de cinquanta projectes de recerca, dedicats a la farmacologia i la farmacogenètica, que han donat lloc a més d'un centenar de publicacions en revistes internacioals, i a la direcció d'una desena de tesis doctorals.

Al 2006 se li va atorgar el Premi Internacional Hipòcrates d'Investigació Mèdica, i al 2015, el Premi Nacional en Farmacologia.

Actualment és la responsable de la Unitat de Farmacologia de la Facultat de Medicina (Clinic-UB), Directora del Departament de Fonaments Clínics i la coordinadora de l'Àrea de Genètica del Grup Esquizofrènia de l'Hospital Clínic (GEC).

A part de la seva carrera científica, és escriptora de novel·les divulgatives com Codi Genètic (Proa 2009), que va rebre el "Premi Ciutat de Badalona", o Teràpia Risc (Proa 2013). A més, a les presentacions de les novel·les aprofita per fer petites conferencies sobre el tema científic de fons de cada novel·la.