Vés al contingut

Usuària:Retse1964/Montserrat Bove

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Montserrat Bové i Marsal[modifica]

Montserrat Bové i Marsal, (Manresa, 1879-Barcelona, 1930), Va ser una de les primeres dones amb títol de metge a Catalunya i la primera metgessa que va exercir a Manresa.

Biografia[modifica]

Va néixer a Manresa l'any 1879 i va morir a Barcelona l'any 1960.

El juny de l'any 1896 va acabar el batxillerat a l'Institut de Manresa i va obtenir la qualificació d’excel·lent i, aquest mateix any, inicia la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona, desprès d’obtenir l’autorització administrativa per poder estudiar a la Universitat. A la Facultat, en el seu mateix curs, hi coincideix amb dues noies més: Francesca Fontova i Rosell i Trinitat Sais i Plaja. Montsserat Bové es gradua el 1904 i és de les primeres dones que obté el títol de metgessa a Catalunya. En el seu expedient acadèmic hi consten tres matrícules d'honor i quatre excel·lents. Però, en el grau de llicenciatura, només obté la qualificació d’aprovat. Acabats el estudis, es dedica a la Ginecologia i la Pediatria.

Es va casar amb un oftalmòleg, Wenceslau Marin i Simón. Al llarg de la seva vida va visitar en diferents consultes entre Barcelona i Manresa.

Referències[modifica]

[1]

[1]

Bibliografia[modifica]

  • Corbella, J. i Domènech, E. Metgesses a l’antiga Facultat de Medicina de Barcelona del carrer del Carme. Gimbernat, 2000;33:203-220.
  • Font, LL. i Parcerisas, C.. Manresanes que han fet història. [Blog Darrer accés 05/11/2014]