Usuària:Stridirtsa/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sebastià Roca[modifica]

Sebastià Roca fou clergue natural de la vila de La Roca del Vallès.

Infotaula de personaStridirtsa/proves
Biografia
NaixementLa Roca del Vallès
Activitat
OcupacióOrganista i mestre

Biografia[modifica]

Roca va exercir com a organista de la basílica de Santa Maria d'Igualada durant els anys 1574 i 1579, en aquest període va fer sonar l'orgue durant les festivitats de precepte i devocionals de l'any litúrgic i de la setmana de Corpus; a més es comprometia a "sonar i cantar" al mestre de l'estudi, Joan Gallart, a la vegada que ensenyava a llegir als minyons de l'escola, amb un sou anual de 45 lliures barcelonines.

L'any 1574 el prevere Pere Pellicer (qui posseïa el benefici de Sant Marc, demanà al bisbe de Vic per sol·licitar la seva aprovació per efectuar la unió dels beneficis de l'orgue. La demanda de Pellicer proposava la unió entre el benefici de Sant Marc i el dels Sants Abdó i Senen.

Va ser l'any 1579, cinc anys després de l'arribada de Roca, quan el bisbe de Vic decretà la petició de Pellicer. El càrrec d'organista de Roca un any després va passar a Agustí Vinyes qui el va fer sonar de l'any 1580 a l'any 1583.

Obra[modifica]

Pel que fa al repertori dels antics mestres d'Igualada, al fons de la basílica de Santa Maria d'Igualada no s'ha trobat cap testimoni compositiu de Roca

Referències[modifica]


Cici Garrigoles i Vinyals[modifica]

Cici Garrigoles i Vinyals fou organista de Palamòs.

Infotaula de personaStridirtsa/proves
Biografia
NaixementPalamòs
Activitat
OcupacióOrganista

Biografia[modifica]

Garrigoles i Vinyals va succeir a Pere Garrigoles, en el benefici de la Santa Creu de Santa Maria de Castelló i exercí d'organista de la parroquial en diverses ocasions entre els anys 1815 i 1821, tal com es fa palès en els llibres de la procura major, on apareix el seu nom en diverses mesades de 1821. [1]

Referències[modifica]

  1. Gregori i Cifré, Josep M.; Salgado Cobo, Elena «Inventaris del fons musical de Catalunya. Volum 7». Fons de la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries [Barcelona: Universitat Autònoma de Barcelona], 2013.