Usuària:Vanemec/proves CRBMC

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

INTRODUCCIÓ: FET

Història[modifica]

FET

Edifici[modifica]

FET

Serveis i instal·lacions[modifica]

FET

Missió[modifica]

PROVISIONAL: [FORA]

La Missió del CRBMC és contribuir en la preservació del patrimoni cultural, intervenint de forma directa o indirecta en els béns culturals d'interès nacional (BCIN) i els béns catalogats fomentant la qualitat i el rigor en les actuacions de conservació i restauració d'aquests béns. Intervenen en obres procedents del patrimoni de la Generalitat, de les entitats públiques, del patrimoni eclesiàstic i de museus i jaciments arqueològics del territori català. A més, també impulsa la innovació i la recerca en el camp de la conservació i la restauració, fomentant l'avenç tecnològic i els estudis amb altres centres especialitzats en la investigació d'aquests àmbits.

El Centre, d'altra banda, ofereix serveis científicotècnics als professionals de la conservació-restauració, els investigadors i els conservadors de col·leccions i assessora sobre les intervencions de conservació preventiva i restauració. Amb el mateix objectiu, ofereix accés al fons documental tècnic i fotogràfic relacionat amb el patrimoni cultural català intervingut al Centre.

Per últim, el Centre també té la missió de promoure la disciplina a través de programes educatius amb tallers, seminaris i cursos -dirigits no només a l'estudiantat, sinó també als professionals- i també programes de beques i pràctiques de l'alumnat universitari, i donar a conèixer la seva importància a través de la difusió i les visites guiades.

FALTA REFERÈNCIA: WEB CENTRE

Organització[modifica]

PROVISIONAL:

El CRBMC forma part de la Direcció General del Patrimoni Cultural (DCPC) i està estructurat en diferents departaments. En primer lloc, la seva direcció està al càrrec d'Àngels Solé Gili, acompanyada per Maria Duran i Jordà i Joana Vendrell Trullen en l'administració. Pel que fa als professionals de la conservació i la restauració, Maria Àngels Jorba Valls és l'especialista encarregada dels materials arqueològics i etnològics, Josep Paret Rey es responsabilitza de la pintura i l'escultura sobre fusta, Pere Rovira Pons de la pintura mural i l'escultura sobre pedra i Maite Toneu Puig de la pintura sobre tela. En la secció de documentació i l'arxiu fotogràfic, hi trobem Àngels Planell, Mònica Salas i Maria Ferreiro. Per últim, podem anomenar a Carles Aymerich i Ramon Maroto com encarregats de la fotografia i a Ricardo Suárez i Esther Gual en els laboratoris d'anàlisis físicoquímiques i radiografia, respectivament. D'altra banda, també hi ha tot un conjunt de treballadors que s'encarrega de la logística, el manteniment i la seguretat.

????????

  • Direcció: Àngels Solé Gili.
  • Administració: Maria Duran Jordà i Joana Vendrell Trullen.
  • Conservació–Restauració (per especialitats):
    • Materials arqueològics i etnològics: M. Àngels Jorba Valls.
    • Pintura i escultura sobre fusta: Josep Paret Pey.
    • Pintura mural i escultura sobre pedra: Pere Rovira Pons.
    • Pintura sobre tela: Maite Toneu Puig.
  • Documentació/Difusió i Arxiu Fotogràfic: Àngels Planell Badell, Mònica Salas Martí i Maria Ferreiro Loperena.
  • Fotografia: Carles Aymerich Barba i Ramon Maroto Genover.
  • Laboratori d’Anàlisis Fisicoquímiques: Ricardo Suárez de la Vega.
  • Radiografia: Esther Gual Leiro.
  • Gestió de compres i logística: Jordi Rua Torrens.
  • Fusteria i manteniment: Carmelo Ortega Serrato.
  • Consergeria: Concepción Márquez Balsells.
  • Seguretat: Maria Paz Cepeda Tabuyo, Albert Gaspar Monné, José Luis Manzano Duran, Adoración Ortiz Güimil.

Les restauracions[modifica]

CRITERIS DE RESTAURACIÓ

CONSERVACIÓ PREVENTIVA

MATERIALS (I TÈCNIQUES?)

ALGUNES RESTAURACIONS:


Innovació i recerca[modifica]

Publicacions[modifica]

RESCAT ONLINE

30 ANYS, 30 OBRES

MEMÒRIES D'ACTIVITATS

Recursos[modifica]

RECURSOS DE METODOLOGIA EN RESTAURACIÓ I CONSERVACIÓ

ENLLAÇOS D'INTERÈS A LA PÀGINA WEB

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  1. Xarrié i Rovira, Josep Maria. Restauració d'obres d'art a Catalunya: quatre generacions i un noble ofici: conservació i restauració del patrimoni cultural moble (1892-2001) (en català). L'abadia de Montserrat, 2002. 

Enllaços externs[modifica]