Vés al contingut

Usuari:2PB2/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

== CASA LANNISTER: La casa Lannister és una de les famílies que apareix a la sèrie de televisió de HBO Joc de Trons, basada en la saga literària Cançó de Gel i de Foc de George R.R. Martin. El seu símbol és un lleó daurat dins d'un fons vermell. Els seus principals enemics són els Stark. També són una de les famílies més poderoses dels set regnes, tant monetàriament com pel seu exèrcit. Des de la mort de Robert Baratheon, a la primera temporada, fins al final de la sisena, els Lannister dominen el tro de ferro. La fundació de la casa Lannister és atribuïda a Lann l'astut, que arravatà roca Casterly a la casa Casterly. Actualment roca Casterly és el principal assentament dels Lannister. ==

PRINCIPALS MEMBRES: Tyrion Lannister: és el tercer fill de Tywin Lannister. Des de ven petit va haver de suportar el menyspreu dels seus familiars. El seu pare mai va perdonar que el seu part ocasiones la mort de la seva dona Joanna Lannister. A més a més Tyrion Lannister va néixer amb nanisme, fet que ocasionar que el seu pare no el consideres apte per a lluitar. Veient que físicament no arribaria enlloc, Tyrion va desenvolupar el seu intel•lecte , fet que l' ha permès fer amistats amb persones de la talla de Daenerys Targaryen. Cersei Lannister: Filla de Tywin Lannister i Joanna Lannister és la major dels seus tres germans. Va ser reina quan va contraure matrimoni amb Robert Baratheon. Ha tingut tres fills Tommen, Joffrey i Myrcella, aquests han sigut fruit de la seva relació amb el seu germà Jamie Lannister, que sempre ha negat per no tacar la reputació de la seva família. Cersei és caracteritza pel seu egoisme, no li importa res més enllà d'ella, els seus fills i el seu germà, Jamie. Jamie Lannister: és el segon fill de Tywin i Joanna Lannister. Té el sobrenom de Matareis, que va guanyar quan va assassinar al rei boig, Aerys Targaryen. Té tres fills Joffrey, Tommen i Myrcella. Ha sigut comandant de la guàrdia reial durant els regnats de: Aerys Targaryen, Robert Baratheon, Joffrey Baratheon i Tommen Baratheon. Durant la batalla del bosc xiuxiuejant cau presoner dels Stark. Després de llargues negociacions els Stark accedeixen a posar en llibertat a Jamie Lannister a canvi de que Arya i Sansa Stark retornessin a Ivernalia. Però pel camí la companyia audaç liderada per Vargo Hoat el segresta i ordena que se'l hi tallí una mà. Jamie és descrit com un home de cabells daurats, ulls verds i de constitució robusta.

Tywin Lannister: fill de Tytos Lannister i Jayne Marbrand fou el cap de la casa Lannister i per tant senyor de Roca Casterly. Durant vint anys va ser la mà del rei Aerys Targaryen, més conegut com a rei boig. Va revalidar aquest títol quan el seu net Joffrey Baratheon ocupà el tró de ferro. Es va casar amb Joanna Lannister, la seva cosina. Va tenir tres fills, Jamie, Cersey i Tyrion, després de donar a llum aquest últim la seva esposa morí.

A la sèrie de televisó l'actor Charles Dance és l'encarregat d'interpretar el paper de Tywin Lannister. És un personatge sumament ambiciós, sempre busca el millor per a la família Lannister. És despiadat i controlador.

Els trets físics més característics són la seva altura i el color verd intens dels seus ulls,

GUERRA DELS CINC REIS: La guerra dels cinc reis ha estat la major guerra dels set regnes i la raó per la qual els Lannister dominen el tro de ferro. Aquesta s'inicià quan el rei Joffrey Baratheon, va ordenar arrestar i posteriorment decapitar a Eddard Stark, qui havia estat mà del rei Robert Baratheon i que acusen de traïció per voler arravatar el tro a Joffrey Baratheon. Quan la notícia de que Eddard Stark havia estat capturat sota les ordres del nou rei Joffrey Baratheon, el seu fill Robbert inicia una campanya de unificació del nord per a derrotar a la Casa Lannister i fer-se amb el poder del tro de ferro. És en aquest moment quan Robbert Stark és autoproclamat el rei del nord. Els Lannister responen manant les seves tropes per combatre la amenaça dels Stark. Quan la guerra ja s'estava disputant, Cersei Lannister tem per la continuïtat dels Lannister com a governadors dels set regnes i obliga a Eddard Stark a honrar al rei Joffrey Baratheon d'aquesta manera aquest es consolidaria com a monarca. Però, després de que Eddard mentís sobre la seva conformitat amb el regnat de Joffrey, aquest últim, desobeint les ordres de la seva mare, ordena assassinar al Lord Stark. Així augmentant la ofensiva de la casa en qüestió. Després de mesos de disputa els Lannister aconsegueixen guanyar la guerra i conservar el tro sota la mà de Joffrey Baratheon. Els exèrcits del nord es van veure molt minvats quan els Frey varen acabar amb la vida de Robbert Stark i de la seva mare Catlyn Tully a la boda roja.

ROCA CASTERLY

Roca Casterly és una fortalesa situada a la costa oest de ponent. Es troba en una zona inaccessible pels vaixells, ja que l' altura del penyal és superior al del rang dels canons. És l'assentament principal dels Lannister. Lann l'astut arravatà el control del bastió als Casterly i des de llavors ningú més ha pogut expulsar als Lannister del penyal.

Tot i que Lannisport és el port més important de la costa oest ponent, Roca Casterly no es queda enrere, en part gràcies a la gran riquesa mineral de la zona.


HISTÒRIA: Els Lannister descendeixen dels guerrers nòmades dels Àndals, que van passar a ser sedentaris quan Lann l'astut, també conegut com l'embaucador, va enganyar als Casterly i els arrevatà la seva fortalesa. La família es va expandre i van començar a explotar els recursos naturals de la zona. En poques dècades el Lannister van acumular una riquesa immensa. Quan el rei Aegon Targaryen, acompanyat pels seus dracs, arrivà a roca Casterly amb intenció de conquerir-la, es trobà la oposició dels Lannister. Tot i tenir un exercit més numerós, els dracs d'Aegon van acabar amb la resistència, i els Lannister van haver de recolzar als Targaryen per conservar Roca Casterly. A partir d'aquest moment ningú ha pogut derrotar els exèrcits Lannister.