Vés al contingut

Usuari:85.58.182.203/proves/Bibliomania

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bibliomania : desig intens i immoderat de posseir llibres, especialment rars(GEC). Passió per tenir molts llibres rars o de tal o qual ram, més per mania que per instruir-se(RAE). Passió exagerada per tenir molts llibres (DBCA). Passió morbosa per posseir llibres de qualsevol matèria , singularment rars

i curiosos. Per il·lustrar una de les facetes d'aquesta passió asservidora, recordarem la famosa 'Llegenda del llibreter assassí de Barcelona". Ignorem si dita narració és real o no, se suposa que és pura llegenda, però el que si que és real és la mania de comprar i posseir llibres d'una manera desenfrenada. Hem vist i vivim innumerables casos que farien prolixa aquesta descripció, i ens limitarem, per tant, a recodar un cas recent ocurregut a Barcelona. un dentista d'una barriada de la Ciutat Comtal tenia una afecció tan gran a la compra de llibres, que no pasava un dia sense que arrivés a casa amb una bona càrrega, fins el punt que en poc temps va omplir de paper tots els pisos de casa seva , i es va veure obligat a apuntalar la vivenda davant del perill que s'ensorregués.(EE).

--Biblioaprenent (disc.) 16:30, 18 des 2014 (CET) Custumn ja cultivada a la Roma i Grècia antigues, ha tingut adeptes en totes les èpoques, i per descomptat, avui també. Hi ha que adquireix llibres segons la grandària, el color de les cobertes ( especialment del llom), la decoració, etc., i fins i tot l'espai lineal ocupat en una llibreria per la totalitat dels volums d'una col·lecció.(DBCA)

Fr.bibliomanie i.bibliomania a.book madness cast. bibliomanía

Bibliòman –a (GEC) m i f : Persona afectada de bibliomania. Persona que pateix bibliomania ( També se li diu Buscallibres)(DBCA)

fr.bibliomane i. bibliomaníac. a. bookhunter cast. bibliómano.