Vés al contingut

Usuari:88.3.69.223/proves/Nox4

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Estructura

En estructura primària, la Nox4 presenta un domini catalític constituït per 578 aminoàcids amb una massa molecular de 28 kDa. Finalitzat el seu procés de maduració, la massa molecular de la Nox4, com a proteïna completa, augmenta fins als 66.5 kDa [1].

La Nox4 presenta una estructura similar als altres membres de la família de les NADPH oxidases (NOX). La seva conformació inclou sis dominis transmembrana, de tipus α-hèlix, que es troben connectats a 5 loops, anomenats loops A-E.

Els loops A-, C-, E- es troben encarats a la regió extra-luminal de la membrana, on es produeix de forma potencial espècies reactives de l'oxigen (ROS). Aquestes substàncies engloben tant el peròxid d’hidrogen (H2O2) com el radical superòxid (O2·−), tots dos productes generats per la Nox4.

D'altra banda, els loops B- i D- es situen a la cara citoplasmàtica de la membrana dels compartiments cel·lulars on es localitza la Nox4. En aquesta regió, s'hi troba el domini deshidrogenasa (DH), que també configura la proteïna. Aquest domini s'encarrega de la formació d'enllaços amb els FAD i NADPH en tant que la DH conté els centres d'unió per ambdós grups prostètics. L'estructura de la Nox4 finalitza amb un C-terminal relativament llarg de caràcter citoplasmàtic.

  1. Wingler, K; Wünsch, S; Kreutz, R; Rothermund, L; Paul, M; Schmidt, HH «Upregulation of the vascular NAD(P)H-oxidase isoforms Nox1 and Nox4 by the renin-angiotensin system in vitro and in vivo.». Free radical biology & medicine, 31, 11, 01-12-2001, pàg. 1456-64. PMID: 11728818 [Consulta: 15 octubre 2016].