Usuari:Adriabl/proves/Âllahirs El Cicle Okonià

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Âllahirs. El Cicle Okonià és una novel•la en forma de pentalogia de ciència ficció i d’aventures èpiques les quals estan protagonitzades per les civilitzacions i els personatges fantàstics que interactuen dins de l’Univers creat per Adrià B. Lozano. En el novembre de 2013, es publicà el primer volum Âllahirs I: Un primer contacte.

La història dels cinc volums relata la influència i els vincles entre les civilitzacions neiwohs i nulwohs del planeta O-Kone o també anomenat Neptú; la civilització dako, del planeta Kostle; i la civilització dano o, simplement, la humanitat, en diversos planetes dels voltants. Entre elles, existiran avinences i desavinences que, respectivament, desembocaran en aliances i conflictes. Totes elles confluiran en la conquesta de territoris, mentre s’oposen a la supremacia d’una d’elles, la tecnologia se sofistica i, al mateix temps, s’inicia una cursa que dura més de mil tres-cents anys okonians per apoderar-se dels âllahirs, és a dir, pedres brillants que atorguen dons.

La pentalogia fou escrita originalment en català i, a principis de 2014, s'inicià la traducció al castellà del primer volum.

Âllahirs I: Un primer contacte[modifica]

El primer volum de la pentalogia, Âllahirs I: Un primer contacte, narra una conspiració entre els ordes governamentals del planeta O-Kone i Dene al mateix moment que s'inicia un primer contacte entre una espècie forana i les dues civilitzacions que conviuen en aquest planeta, la nulwoh i la neiwoh. El contacte i la conspiració de rerefons esdevindran ser els origens d'una crisis política, cultural i social en el planeta i dels seus habitants que els durà vers als anys més foscs de la seva història i els portarà a debatre les regles de convivència que creien cimentades, enmig de les batalles pel control de l'orbe.

Enllaç QR al Booktàiler de Âllahirs I: Un primer contacte
Enlace QR al Booktráiler de Âllahirs I: Un primer contacto

La novel·la, publicada al 2013 per Dorua Edicions S.L., compte amb vàries i petites il·lustracions realitzades pel mateix autor Adrià B. Lozano (p.e. Mapamundi del planeta O-Kone, Representació de la allanikoifali o Pedra Sagrada de Kostle i Logotips como el del Orde Governamental Nuiwlo) i per l'il·lustrador Cang Du (Il·lustració de la coberta). El llibre és de tapa tova i amb una dimensió de 15x23 centímetres; consta de 494 pàgines i la seva estructura és la següent:

  • Pròleg. S'explica tot el relatiu a la política, economia, societat, cultura i trets físics de les civilitzacions nulwohs i neiwohs, en l'època en què s'inicia la història.
  • Parts. En Âllahirs I: Un primer contacte, hi han 3 parts titulades en okonià i traduïdes al català on es relata la història:
    1. E neptu ni O-Kone. Uns neptús de Neptú.
    2. Na ranka ni O-Kone. La invasió de Neptú.
    3. Nuliwo kalda. Ideals contraposats.
  • Epíleg. S'explica les conseqüències posteriors a les narrades en la història i s'emfatitzen els elements enigmàtics i misteriosos que donaran cabuda al segon volum.
  • Annex I: Història de Neptú. Es fa un resum dels origens i el desenvolupament de les edats, eres i èpoques de la civilització nulwoh i neiwoh, emfatitzant el seu progrés politico-econòmic, socio-cultural i cientifico-tecnològic d'ambdues.
  • Annex II: Vocabulari. Es fa un recull en unes 20 pàgines de mots en idioma okonià, emprats en la novel·la i d'altres que no hi han sortit, es descriuen i/o es tradueixen al català.


En el 2014, es presentaren dos booktràilers del llibre, un en català i un altre en castellà, ambdós es poden accedir-hi per mitjà del codis QR de la dreta.


Âllahirs II[modifica]

Actualment, està en procés de revisió per la editorial.

Bibliografia[modifica]

  • LOZANO, Adrià B. Âllahirs I: Un primer contacte (en català). Dorua Edicions, 2013. paperback: ISBN 978-84-941893-0-2

Enllaços externs[modifica]

Pàgines d'organitzacions:

Perfils, pàgines i blogs públics: