Vés al contingut

Usuari:Aguirreedu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

FERNANDO BELASTEGUÍN

Fernando Belasteguín


INTRODUCCIÓ

Fernando Belasteguín (Peuhajó, interior de la província de Buenos Aires, Argentina, 19 de maig de 1979), és un jugador professional de pàdel argentí, més conegut amb el sobrenom de "Bela" viu a Barcelona.

També se'l coneix amb els sobrenoms de "La Leyenda de Peuhajó" o "The Boss", Belasteguín mesura 1,80 m i pesa 82 kg.[1]

Bela és un jugador dretà, i la seva posició a la pista de pàdel és la del revés, tot i que en alguna ocasió, i per demanda d'algun company, s'ha passat a la posició de "drive" per augmentar el potencial de la parella.

És un gran jugador complet en totes les facetes, tot i que la potència en els diferents cops no és el seu punt fort. Gràcies al seu gran físic, se'l pot considerar un jugador de caràcter defensiu, ja que pot cobrir una gran part de la pista.

Amb treball, constància i intel·ligència i tot i no tenir una tècnica igualable als millors del circuit, ha aconseguit el número 1 mundial en diverses ocasions.


RECORREGUT

Fernando Belasteguín va començar a jugar a pàdel l'any 1995, a l'edat de tretze anys, al Club Atlético General San Martin a la ciutat de Peuhajó, on prèviament ja practicava futbol en les categories inferiors del mateix club. Gràcies als jugadors professionals Matías Díaz i Godo Díaz, va poder desenvolupar-se i competir en unes millors instal·lacions a la capital argentina, Buenos Aires, on va començar a jugar el circuit de menors argentí. [2]

L'any 2002 Belasteguín arriba al top mundial amb Juan Martin Díaz (Mar del Plata, Argentina, 28 de novembre de 1975) com a parella, amb qui comparteix el rècord d'imbatibilitat, un any i nou mesos, el qual encara és vigent.

L'any 2015, el jugador argentí va decidir canviar de parella i l'escollit va ser el brasiler Pablo Lima (Porto Alegre, Brasil, 11 d'octubre de 1986), amb el qual va durar fins a l'any 2019. De fet, va tancar el 2016 batent un nou rècord sent el jugador amb més permanència de la història en el número u. Junts van aconseguir mantenir el número 1 fins a finals de l'any 2018, quan les lesions de Belasteguín els van impedir disputar alguns tornejos i van permetre a Maxi Sánchez i a Sanyo Gutiérrez quedar-se amb el lloc.

A mitjans de l'any 2019, a causa dels mals resultats, Fernando Belasteguín va decidir canviar de parella i aquest cop va apostar per un jugador jove argentí, Agustín Tapia (San Fernando del Valle de Catamarca, 24 de juliol de 1999). Durant el període amb Agustín Tapia, Bela va canviar la seva posició i va passar a jugar al "drive", per així afavorir la potència d'Agustín i disminuir la càrrega de joc per la seva part i, evitar recaure en les lesions. A finals de l'any 2020, i per decisió conjunta, van decidir separar-se i seguir camins diferents.

[3]

A principis de l'any 2021 Fernando Belasteguín va anunciar la seva nova parella, Daniel Sanyo Gutiérrez (San Luis, Argentina; 15 de juny de 1984), amb qui van durar fins al setembre del mateix any i junts van decidir separar-se, ja que els resultats no eren els esperats.

Actualment, "La Leyenda de Peuhajó" està disputant els tornejos amb Arturo Coello (Mojados, Valladolid, 8 de març de 2002) com a parella, amb qui està aconseguint recuperar el seu millor nivell.


MARQUES

Belasteguín va començar a col·laborar amb la marca Puma, però a finals de 2009, va anunciar una nova col·laboració amb Head. Al cap de deu anys, va decidir desvincular-se de Head i va començar a formar part de la familia de Wilson Sporting Goods Co.[4]

Actualment, Bela està incorporat a la marca Wilson Sporting Goods Co., com a membre de staff i assessor personal. És una marca exclusiva de productes de pàdel, que conté roba, calçat i accessoris.


CURIOSITATS

Els seus inicis no van ser els millors. L'any 1995, a Brasil, va perdre la primera ronda, encara que havia de quedar-se allà una setmana i, com que no tenia prou diners per pagar l'hotel, va haver de vendre les seves pales a la grada.

Gràcies a les pistes de pàdel que van construir en el seu club on entrenava a futbol, Belasteguín va prendre la decisió de deixar el futbol i dedicar-se al pàdel per així poder complir un dels seus objectius a la vida que era viatjar arreu del món. Va prendre la decisió després de reflexionar i va arribar a la conclusió que era més fàcil triomfar i viatjar gràcies al pàdel que a través del futbol.[5]

Té alguns costums, com embenar-se el peu esquerre abans que el dret i canviar "l'overgrip" abans de cada partit.

Un altre aspecte curiós és en la seva línia de comunicació. Es tracta del jugador amb més seguidors en xarxes socials, on exposa missatges esportius d'impecable contingut, amb comunicats més socials i donant respostes i interactuant amb els seus seguidors. Per això, Bela no només és un número 1 a la pista, sinó també fora, ja que és una gran influència per tots.


REFERÈNCIES

http://webipedia.es/deportes/padel/fernando-belasteguin-biografia-estilo-curiosidades/

https://www.time2padel.com/blog/conociendo-al-jugador-de-padel-fernando-belasteguin/

https://padelgood.com/fernando-belasteguin/

https://www.streetpadel.com/blog/fernando-belasteguin-historia-y-trayectoria-de-un-top-del-padel-mundial/

https://web.archive.org/web/20150117174659/http://www.fernandobelasteguin.com/bio.aspx

https://www.worldpadeltour.com/jugadores/fernando-belasteguin/?ranking=todos

https://www.padeladdict.com/fernando-belasteguin-firma-con-wilson/

  1. «Fernando Belasteguín - Perfil Oficial | World Padel Tour» (en castellà), 16-06-2016. [Consulta: 19 desembre 2022].
  2. «Conociendo al jugador de pádel Fernando Belasteguin | Time2Padel» (en castellà), 15-10-2013. [Consulta: 9 gener 2023].
  3. Martínez, Virginia. «Fernando Belasteguín: historia y trayectoria de un top del padel» (en espanyol europeu), 18-09-2015. [Consulta: 9 gener 2023].
  4. Álvarez, Antonio José Palacios. «Fernando Belasteguín, fichaje estrella para Wilson» (en castellà), 21-02-2020. [Consulta: 9 gener 2023].
  5. «Fernando Belasteguin - PadelGood» (en castellà). [Consulta: 9 gener 2023].