Usuari:Alexvalero/Confluència Jove

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

{{FVA|data=2020}} L’associació juvenil Confluència Jove és una organització política, social i cultural de gent jove de Catalunya que té com a objectiu construir una societat basada en els valors de la igualtat, la justícia social, la llibertat i la diversitat per a totes les persones joves. Aquesta organització neix arrel de la confecció d'En Comú Podem i conforma una joventut política que s'identifica amb els valors, les lluites i les idees d'aquest partit.

Infotaula d'organitzacióConfluència Jove
Dades
Ideologia políticaEcosocialisme
Història
Creació15 de desembre de 2019

Lloc webwww.confluenciajove.com

Programa[modifica]

Confluència Jove va aprovar el 15 de desembre de 2019 els seus estatuts en els quals es confeccionava oficialment com a organització. En aquests estatuts, Confluència Jove es defineix com un espai de joves i per a joves compromès contra el sistema capitalista neoliberal i les estructures de poder i transformar aquest món en un de més just socioeconòmicament i ecològicament, així com un espai jove plural que defensa els valors d’esquerra i progressistes i que reivindica la radicalitat democràtica, el feminisme, l’ecologisme, el socialisme, el laïcisme, el catalanisme, l’internacionalisme, el republicanisme, l’europeisme crític, l’anticapitalisme i l’antifeixisme.

Organització[modifica]

Confluència Jove té tres òrgans de presa de decisions i execució: l'Assemblea General, el Plenari i la Coordinadora. L’Assemblea General és el màxim òrgan de presa de decisions polítiques i organitzatives de Confluència Jove i es convoca cada 2 anys. El Plenari és el màxim òrgan de decisió entre Assemblees Generals, es convoca com a mínim una vegada cada 3 mesos. La Coordinadora de Confluència Jove s’encarrega de fer el seguiment de l’execució dels acords i línies que s’hagin aprovat en Assemblees Generals i Plenaris.

Eixos[modifica]

Els eixos[1] de Confluència Jove són la forma bàsica d’organització de les persones membres i espais de participació política en àmbits específics. Des de cada eix es promou la generació de coneixement, el debat, l’anàlisi i la militància col·lectiu al voltant de la temàtica corresponent. Actualment Confluència Jove treballa en 7 eixos diferents:

  • Eix d'acció climàtica
  • Eix de memòria històrica i cultura
  • Eix de feminismes i LGTBIQ+
  • Eix d'emancipació
  • Eix d'educació i universitats
  • Eix de relacions internacionals
  • Eix d'antiracisme i multiculturalitat
  1. «Documentació – CONFLUENCIA JOVE» (en castellà). [Consulta: 17 setembre 2020].