Usuari:Alzinous/proves/VMLlC01

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
VIII Viquimarató de la Llengua Catalana
Viquimarató - del 5 al 12 de novembre de 2021
Coordinació: Amical Wikimedia i Secretaria de Política Lingüística (SPL) de la Generalitat de Catalunya


Benvinguts i benvingudes a la VIII Viquimarató de la Llengua Catalana 2021!

Temps per conèixer altres viquipedistes; per escriure, ampliar i traduir articles sobre la llengua catalana i per afegir referències,
i, també, formació sobre com editar per a aquells i aquelles que ho necessitin. El tema d'enguany és la música en català.

Obteniu més informació o registreu-vos a l’esdeveniment!


Context. El català és una llengua que actualment té el domini lingüístic dividit entre quatre estats europeus diferents: Espanya, França, Itàlia i Andorra, per la qual cosa el seu estatus legal varia significativament en funció del territori al qual fem referència. El català és l'única llengua oficial a Andorra i, en el marc de l'Estat espanyol, és cooficial juntament amb el castellà a Catalunya, el País Valencià –amb la denominació de ‘valencià'– i a les Illes Balears. A l'Aragó, la llengua catalana no gaudeix d'oficialitat ni de cooficialitat, com tampoc no passa a la Catalunya del Nord (Estat francès) ni a la ciutat sarda de l'Alguer (Itàlia).



TW: #ViquiLlengua7x7, @AmicalWikimedia, @llenguacatalana

Organització: Amical Wikimedia, Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Ministeri de Cultura i Esports del Govern d'Andorra, amb la col·laboració de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l'Alguer i la Direcció General de Política Lingüística del Govern d'Aragó.

Coordinació: Tiputini | TaronjaSatsuma | Paucabot | Lluis_tgn