Usuari:Alzinous/proves1

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Caravan és una banda de rock de l'àrea de Canterbury, fundada pels antics membres del grup Wilde Flowers: David Sinclair, Richard Sinclair, Pye Hastings i Richard Coughlan, el 1968.[1] La banda mai no ha assolit el gran èxit comercial que es va predir ampliament al principi de la seva carrera, però, tot i això, es considera una part clau de l'escena de Canterbury del rock progressiu, barrejant influències de rock psicodèlic, jazz i clàssiques per crear un so distintiu.

Inicialment, la banda estava establerta a Whitstable, Kent, prop de Canterbury, però es va traslladar a Londres quan va signar breument amb Verve Records. Després de ser abandonats per Verve, la banda va signar amb Decca Records, on van publicar el seu àlbum més aclamat per la crítica, In the Land of Grey and Pink, el 1971. Dave Sinclair va marxar després del llançament de l'àlbum i el grup es va separar l'any següent. Hastings i Coughlan van afegir nous membres, destacant el violista Geoffrey Richardson, continuant fins a la seva separació el 1978.

La banda es va reunir diverses vegades en les dècades següents. Caravan encara es manté activa com a banda en directe al segle XXI, malgrat la mort de Coughlan el desembre de 2013.[2][3]

Referències[modifica]

  1. «Caravan Songs, Albums, Reviews, Bio & More» (en anglès). [Consulta: 27 març 2024].
  2. The rough guide to rock. London : Rough Guides, 2003. ISBN 978-1-84353-105-0. 
  3. Bennett, Graham (2005). Soft Machine: Out-bloody-rageous. SAF Publishing Ltd. ISBN 978-0-946719-84-6.

Enllaços externs[modifica]