Usuari:Ana Mèlich/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Línia sagnada

Els virus vaccinia (vv) oncolítics surgeixen com a nou tractament prometedor contra el càncer, per la seva seguretat i pel seu potencial per infectar, replicar-se, i fer lisi de cèl.lules tumorals. No obstant s'ha observat que la seva eficacia ha estat subòptima, probablement perque el virus s'escampa poc pel tumor i l'activació limitada de la resposta antitumoral de les cèl.lules T. Els resultats clínics mostren que els vv oncolítics només es van trobar en teixits tumorals, però no en teixits sans, demostrant-se la seva selectivitat tumoral.[1]

Per augmentar-ne la seva eficàcia els vv oncolítics han estat modificats genèticament per a expressar transgens que codifiquen anticossos, citocines, i agents antiangiogènics.

Es treballa actualment amb tecnologies per armar els vv oncolítics amb un receptor de cèl.lules T, oferint noves formes per activar les cèl.lules T residents als tumors i fer dianes a les cèl.lules tumorals que no estan infectades amb els vv oncolítics.

Per activar les cèl.lules T als tumors s'ha construït una nova estratègia de vaccinia virus amb un receptor de cèl.lula T (TEA-VVs) que expressa anticossos bi-específics per a CD3 i l'antígen de superfície tumoral EphA2 (EphA2-TEAVV). Elimina cèl.lules tumorals infectades i també indueix la mort de cèl.lules tumorals no infectades per vv. Els virus oncolítics i els receptors de cèl.lules T bi-específics tenen un efecte terapèutic sinèrgic potent ja que les cèl.lules T indueixen la mort de cèl.lules tumorals no infectades pels vv i les citocines alliberades promouen un ambient proinflamatori inhibint el creixement tumoral; al mateix temps la mort de cèl.lules tumorals produïda pels vv oncolítics debilita la heterogeneïtat tumoral que limita l'eficàcia de la terapia amb el receptor de cel.lules T bi-específics.

Referències[modifica]

  1. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades T-Cell Engager-Armed Oncolytic Vaccinia Virus Significantly Enhances Antitumor Therapy

T-Cell Engager-Armed Oncolytic Vaccinia Virus Significantly Enhances Antitumor Therapy, Molecular Therapy.