Usuari:Angelica Ruiz/Villazón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaAngelica Ruiz/Villazón
Imatge

Localització
Potosí
Població humana
Llengua utilitzadaCastellano (español)
Geografia
Altitud3447

Villazón és una ciutat i municipi del sud de Bolívia, en el departament de Potosí, capital de la província de Modest Omiste, sobre la riba nord del riu del mateix nom. A l'altre costat del riu, en territori argentí, es troba la ciutat de la Quiaca, província de Jujuy.

Villazón es troba a una distància de 347 km de la ciutat de Potosí, i a una altura de 3.400 metres sobre el nivell del mar. Va ser fundada el 20 de maig de 1910, durant el govern de Eliodoro Villazón, del com va obtenir el seu nom. La seva població s'estima en 49.500 habitants (2012).

La temperatura és de muntanya, amb una mitjana de 12 ºC i poques precipitacions a l'any. És relativament més calorosa que la resta del departament per trobar-se a menor altura.

És terminal de la línia ferroviària que, pel nord, arribava fins a Potosí, Oruro i La Paz, i pel sud, fins a la ciutat de Buenos Aires. Això ha contribuït en el desenvolupament turístic del com la localitat es beneficiari..

Hi ha un intens moviment comercial amb la localitat Argentina de la Quiaca, gran part del com és contraban. Es comercialitzen tones de mercaderies, carregades en les esquenes de milers de venedors que, diàriament, creuen la frontera en una i una altra adreça (conegut localment com 'comercio formiga') de productes alimentaris, electrònics i begudes. El comerç és tan sols parcialment controlat per les duanes, que atenen a un tràfic que es mobilitza a peu, camió, automòbil o tren.