Vés al contingut

Usuari:Aqubox/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Raposa del Poble Sec SCCL és una cooperativa de treball associat sense afany de lucre, des de la qual es desenvolupen en un mateix local una llibreria feminista, un bar vegà i un espai veïnal de cultura i sabers comunitaris. Està situada al barri del Poble-sec, a Barcelona.

La cooperativa es fa fundar a l’abril de 2017 i actualment compta amb una base social de més de cent-cinquanta sòcies, entre persones i col·lectius. La seva activitat laboral és desenvolupada per cinc treballadores sòcies, el sosteniment econòmic familiar de les quals depèn d’aquesta activitat, i altra cinquantena de persones vinculades a la venda, presentació o participació dels seus productes i projectes al nostre local.

L’objecte principal de La Raposa és “dotar al barri d’un espai de trobada i reflexió transfeminista i antiespecista, tant a nivell formatiu com a nivell d’oci, a través del qual impulsar i desenvolupar una xarxa veïnal de suport i aprenentatge mutu, interseccional i intergeneracional, que fomenti un model de consum basat en els principis ètics, solidaris i feministes de l'economia, amb productes sans i de proximitat”  i en base a això treballem les cinc persones sòcies de la cooperativa, totes dones lesbianes o sexe-gènere dissidents, organitzades segons les experteses de cadascuna per desenvolupar una o altra tasca.

Enllaços externs

[modifica]