Vés al contingut

Usuari:Ariadnaguri/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

UNITAT MÉDICO EDUCATIVA

[modifica]

La Unitat Médico Educativa (UME), és un recurs destinat a l'atenció dels infants, adolescents i adults que presenten característiques i necessitats diferents respecte a la resta de persones que són atesos a altres tipus de recursos ordinaris. Aquestes persones, necessiten una assistència en salut mental i presenten necessitats educatives específiques. D'altra banda, és un equipament que dóna resposta als problemes sorgits en l'etapa de latència, entre els 7-8 anys; i, als problemes sorgits en l'etapa de l'adolescència, entre els 12-13 anys.

La UME, va sorgir amb la finalitat de crear un lloc de no exclusió per totes aquestes persones i per promoure un horitzó de futur, és a dir, donar la oportunitat a infants, adoelscents i adults amb aquests tipus de dificultats, a actuar de la mateixa manera que fan les altres persones i a tenir una vida normal com les altres persones, tant en àmbit educatiu, social i laboral. D'aquesta manera, es potencia que totes les persones siguin iguals unes a les altres dins les seves capacitats sense excloure a ningú.

Funció i objectius de la Unitat Médico Educativa

[modifica]

Organització de la Unitat Médico Educativa

[modifica]

Professionals que formen la UME

[modifica]

L'equip de professionals, és interdisciplinar.

D'una banda, està format per professionals de l'àrea Educativa Psicopedagògica:

  • Mestres
  • Tutors
  • Educadors Socials
  • Professors especialistes
  • Psicopedagogs

Per altra banda, també està format per professionals de l'àrea de Salut Mental:

  • Metge
  • Psiquiatre
  • Psicòleg clínic
  • Psicoterapeuta
  • Infermera psiquiàtrica

Funció dels professionals

[modifica]

Tots els professionals que hi treballen, tenen moltes funcions però la més important i la que ells creuen que és primordial, és oferir a tots els joves, la oportunitat de participar a totes les activitats que es realitzen. Ells mateixos, poden escollir que volen fer segons els seus interessos: alguns, volen adquirir coneixement sobre aspectes diversos; altres, volen comunicar-se; n'hi ha que volen crear noves amistats i afavorir la relació amb les altres persones, etc.

La finalitat que a la que volen arribar els professionals, és que els joves o adolescents, puguin explicar quina ha estat la causa d'aquest problema que tenen o explicar simplement el malestar i sobretot, mostrar interès i desig per formar-se.

Perfil que tenen els alumnes o pacients de la UME

[modifica]

Serveis específics i activitats que es duen a terme dins la UME

[modifica]