Vés al contingut

Usuari:Arnau Buitrago i Marina Guzman/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Historia

[modifica]

El concepte “sense sostre” té el seu origen des del Neolític, quan es van diferenciar els agricultors i els ramaders, dels artesans i dels comerciants, s’ha establert també una divisió social, segons el grau de riquesa. Tot i que tenen poc a veure les necessitats d’aleshores amb les actuals, la societat estava i està dividida segons el nivell de riquesa, ja que aquest és un dels factors destacats per a tenir una vida satisfactòria o com a mínim digna: de les economies individuals, actualment, en depèn l’accés a la salut, a la formació, ... .

Malauradament aquesta gent que es troba en exclusió social no compten amb ajudes socials, i són poques les persones, organitzacions o institucions  que es disposen a ajudar-los. Les ONG avui dia, tenen un paper molt important en l’intervenció d’aquestes persones, el seu principal objectiu és millorar la seva qualitat de vida i reinserir-los en la societat perquè puguin tenir els mateixos drets i oportunitats que la gent que no es troba en aquesta mateixa situació.

Al novembre del 2005 es va crear una Red d’Atenció a Persones Sense Sostre per tal de recuperar la seva autonomia total. Van participar un total de 37 entitats, entre elles cal destacar la Creu Roja a Barcelona i Sant Joan de Déu (fent serveis socials).

Actualment són moltes les ONG que lluiten per eradicar aquestes situacions, d’entre les quals cal destacar les següents per la seva implicació i repercussió que tenen dins de la societat:


(ONG Arrels a Barcelona) https://www.arrelsfundacio.org/

  • https://sensesostre.wordpress.com/ (ONG: Projecte Solidari Sense Sostre a Barcelona)
  • http://www.centreheura.org/ ( ONG: Centre Huera a Barcelona)
  • http://www.sintecho.org/ ( ONG: Viviendas para los sin techos a València)
  • ONG: Mensajeros de la Paz


Conseqüències

[modifica]

Enfermetats

[modifica]

La principal addicció que presenten aquests individus és l’alcohol o les drogues. Si ja tenien una vida malmesa i amb dificultats, això els acaba arruïnant del tot provocant malalties derivades d’aquests vicis. Afortunadament no són una majoria, hi ha una gran part de persones que desenvolupen una sèrie d’enfermetats degut al mal estat i les condicions en  que es troben. Les enfermetats provocades per l’alcohol reben el nom d’enfermetats hepàtiques, un exemple seria l’hepatitis, o fins i tot en casos concrets, el càncer.

També poden venir del consum de tabac enfermetats pulmonars o cardiovasculars.

La farmacodependència, tuberculosis i VIH són altres exemples d’enfermetats comuns en aquest tipus de persones.