Vés al contingut

Usuari:Aruscalleda/proves/La Revolución

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

</gallery> La Revolución.Gran Coro descriptivo és una obra del compositor Josep Anselm Clavé i Camps que va dedicar a Abdó Terrades i Poli.

La cantata plasma el moment polític de l'època. Hi descriu la decadència de la monarquia que hi havia envers el triomf de les forces progressites. I musicalment ho fa introduint la "Marcha real", l'himne d'Espanya i la cançó revolucionària La campana, obra d'Abdó Terradas.[1] Clavé li va dedicar l'obra justificant-ho així: La música que acompaña estos versos, describe la lucha entre la monarquía que se derrumba y el Pueblo que avanza, representa aquella institución caduca por los acordes de la marcha real española, y la idea revolucionaria por la enérgica y popular canción republicana, La campana, que compuso el 1841 el malogrado Abdón Terradas. L'obra es va estrenar de forma oficial el Dilluns de Pasqua de 1869 al Gran Teatre del Liceu per la Societat Coral Euterpe, i va servir per inaugurar la temporada de concerts d'estiu d'aquell mateix any.

  1. Carbonell Guberna, Jaume. Josep Anselm Clavé i el naixement del cant coral a Catalunya (1850-1874). Cabrera de Mar: Galerada, 2000, p. 533. ISBN 84-922737-1-3.