Vés al contingut

Usuari:Atopochara/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Registre fòssil[modifica]

El registre fòssils de les carofícies fa referència sobretot a l'Ordre Charales i a dos ordres fòssils Sycidiales i Moellerinales (1).

L’ordre Moellerinales està representat per una sola família, Moellerinaceae. Els seus fòssils son fructificacions (girogonits) constituïts de 7 a 12 cèl·lules que s’enrotllen helicoïdalment en sentit antihorari des de la base a l’àpex de la fructificació. La base presenta un petit porus basal i l’àpez un porus germinatiu mes gran. L’edat d’aquests fòssils s’estén del Silurià al Permià (1).

fructificació de caròfit fòssil Sycidium
Sycidium lagenarium

L’ordre Sycidiales està representat per quatre famílies, els seus fòssils son utricles , és a dir fructificacions formades per elements vegetatius que protegien la oòspora. Dins de Sycidiales dues famílies són molt freqüents en el registre fòssil , Sycidiaceae i Trochiliscaceae. Sycidiaceae està representada per utricles amb fins a 22 cèl·lules verticals subdividides en nombrosos segments. La base presenta un porus basal envoltat de nombroses cèl·lules disposades mostrant simetria bilateral. L’àpex mostra un gran porus germinatiu. La família Sycidiaceae va viure al Paleozoic entre el Silurià i el Carbonífer. Trochiliscaeae està representada per utricles amb entre 7 i 18 cèl·lules enrotllades helicoïdalment en sentit antihorari al voltant de l’oospora. La base mostra un porus basal petit i l’àpex un porus germinatiu més gran i en el gènere Karpinkya també es fossilitzen les cèl·lules de la corònula (1).

Referències[modifica]

(1) Feist, M., Grambast-Fessard, N., Guerlesquin, M., Karol, K., Lu, H., McCourt, R.M., Wang, Q., Shenzen, Z. (2005). Treatise on Invertebrate Paleontology. Part B., Protoctista 1. Volume 1: Charophyta. The Geological Society of America, 170 p., Boulder