Usuari:Biblioaprenent/Bus/Terra

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca


Aiga bus on green circle.svg

Bus turístic de la ViquipèdiA


Terra[modifica]

La Terra és el tercer planeta en distància respecte al Sol, el més dens i el cinquè en mida dels vuit planetes del sistema solar. És també el més gran dels quatre planetes terrestres del sistema solar. De vegades s'anomena món o el planeta blau.

És l'únic planeta conegut de la galàxia on hi ha vida. La Terra té molts llocs adequats per a la vida humana, encara que algunes àrees són perilloses o inhabitable La ciència mostra que la Terra es va formar fa uns 4.5000 milions d'anys. Els organismes que hi viuen han canviat completament l'aire (atmosfera); per això s'anomena biosfera. El 71% de la superfície de la Terra està coberta d'aigua salada marina. És l'únic lloc del Sistema Solar que se sàpiga fins ara de l'existència d'aigua líquida. El altre 29% consisteix en terra rocosa que formen els continents i illes. La Terra interactuaError de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; les referències sense nom han de tenir contingut amb altres objectes del Sistema Solar, particularment el Sol i la Lluna. La Terra orbita el Sol cada 365,25 dies. Una rotació s'anomena «dia» i una òrbita al voltant del Sol és un «any». Per això hi ha 365 dies en un any, però amb un dia addicional cada quatre anys.

Referències[modifica]

Gnawledge, O'penn. "Planet Earth in the Balance of History". Science and Nature Journal. SandNjournal.com/Earthinthebalance. March 21, 2013. Consulta: 13 abril 2015.