Vés al contingut

Usuari:Bivaldi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Biblioteca Valenciana Digital, Bivaldi, comença l'any 2002 com un projecte de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, amb l'objectiu principal de difondre el seu patrimoni documental valencià i facilitar així el seu coneixement i investigació.

Bivaldi respecta la legislació vigent en matèria intel·lectual i tots els seus documents digitals són de domini públic o tenen autorització expressa dels seus autors. La Llei 4/2011, de 23 de març, de Biblioteques de la Comunitat Valenciana, en l'article 14, la Biblioteca Valenciana Digital, especifica les seues funcions.

Des de l'any 2008, Bivaldi és un repositori OAI (iniciativa d'arxius oberts) que facilita la recol·lecció, intercanvi i difusió dels recursos digitals. El desenvolupament d'aquest repositori permet participar en projectes nacionals, com a Hispana, i internacionals, com la Biblioteca Digital Europea, Europeana i fomentar la difusió i accessibilitat al patrimoni documental valencià per a la seua posada en valor i promoure la cultura valenciana en l'àmbit internacional.