Usuari:Burxetis/proves/Actuació educativa d'èxit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

ACTUACIÓ EDUCATIVA D'ÈXIT:

La actuació educativa d'èxit consta de diferents activitats amb una mateixa finalitat, la inclusió i millora de la cohesió social dins l'educació. Aquestes activitats serien tals com els grups interactius, biblioteca tutoritzada i formació de famílies entre d'altres. Aquesta actuació és creada per INCLUD-ED, una associació ramificada de l'ONCE que vetlla per l'impuls, identificació i desenvolupament d'una bona pràctica en educació i treball inclusius, per aquelles persones més desfavorides a Europa. Està centrat en ciutats específiques d'Europa, on diferents institucions com comunitats locals, escoles, universitats, companyies i serveis públics, treballen junts per promoure aquesta iniciativa d'inclusió educativa.

2. Objectius

-Analitzar les característiques del sistema educatiu i les reformes escolars que generen alts índexs d'exclusió social i educativa.

- Analitzar els components de les activitats educatives que estan fent incrementar aquests índexs, i les que les estan fent decréixer -Estudiar com l'exclusió educativa afecta els diferents aspectes de la societat com per exemple: sanitat, feina, llar i participació política i quins tipus de provisions educatives contribueixen en ells.

- Investigar com l'exclusió educativa afecta a diferents sectors socials particularment en els grups més vulnerables com: les dones, els joves, els immigrants, i persones amb dificultats.

- Analitzar les intervencions que combinen política educativa amb altres àrees de política social i identificar quines estan incrementant la cohesió social i quines l'exclusió a Europa

- Estudiar comunitats involucrades en projectes d'aprenentatge que han desenvolupat integració social i intervencions educatives que contribueixen a reduir les desigualtats socials.