Usuari:CETIB1

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) és una corporació amb 50 anys d’història que agrupa més de 7.500 professionals. La seva finalitat és l’ordenació, representació i defensa de l’enginyera tècnica industrial i dels interessos professionals dels seus col·legiats. El CETIB vetlla perquè l’actuació dels seus col·legiats respongui als interessos i necessitats de la societat en relació amb l’exercici de l’enginyera.

El CETIB desenvolupa activitats formatives ofertes a la societat, edita manuals tècnics i col·labora amb les administracions en totes les funcions que li són encomanades. Vetlla també pel compliment de les lleis i normes deontològiques que afecten l’exercici professional i participa en l’ordenament educatiu, tot col·laborant amb les escoles tècniques i amb els estaments corresponents.

L’actual àmbit territorial comprèn les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, l’Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. El seus membres són titulats en Peritatge Industrial i en Enginyeria Tècnica Industrial en les especialitats d’electricitat, electrònica industrial, mecànica, química industrial i tèxtil. Actualment el col·lectiu està format per més de 7.500 membres.

Seu. L’actual seu central del CETIB està situada en ple centre de l’Eixample barceloní, al carrer Consell de Cent, 365. L’edifici és un palauet de finals del segle XIX que es va reformar per encabir-hi les instal·lacions del Col·legi i que es va inaugurar al novembre de 1996. Disposa de quatre plantes i soterrani, amb un total de 1.786 metres quadrats. El Col·legi conserva una part de l’antiga seu del passeig de Gràcia, on s’han habilitat espais per desenvolupar activitats de caire cultural i lúdic. Rep el nom d’Ateneu Industrial, és a la cinquena planta del número 50 del passeig de Gràcia. D’altra banda, des de 2002 hi ha habilitada una oficina a l’Escola Industrial de Barcelona (EUETIB) i, des de mitjans del 2006, una altra a l’Escola Industrial de Terrassa (EUETIT). La finalitat principal d’ambdós espais és la d’apropar el Col·legi al món universitari i als estudiants d’enginyeria tècnica industrial, i alhora d’oferir-los informació sobre els serveis del CETIB.

A les darreries de 2006 el Col·legi, per tal d’ampliar-ne les instal·lacions, va adquirir un nou local de 600 metres quadrats, situat al número 68 del carrer Bailèn, en el qual es duran a terme activitats de formació, exposicions diverses i altres usos.

www.cetib.cat